LUDOVIC ORBAN: "Poliţia de Frontieră să ceară actele celor care vin cu maşinile personale din Italia"

I.D.
Politică /

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a cerut, astăzi, ca poliţiştii de frontieră să ceară actele celor care intră în ţară cu maşinile personale pentru a identifica dacă aceştia vin din zonele unde este focar de coronavirus, precizând că este complicat să pui în izolare nişte oameni care vin din alte zone. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că, în ultimele 24 de ore peste 3.200 de cetăţeni din Italia au intrat în România. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că în ultimele 24 de ore peste 3.200 de cetăţeni din Italia au intrat în România.

"În ultimele 24 de ore, pe intrările în ţară, pe cele 14 cu Ungaria, 7 cu Serbia şi cele 16 aeroporturi au intrat 3.210 cetăţeni din Italia", a spus Vela.

Ludovic Orban i-a cerut ministrului de Interne ca poliţiştii de frontieră să ceară actele celor care vin din Italia cu maşinile personale pentru a se stabili dacă vin sau nu din zonele unde este focar de coronavirus.

"Cereţi Poliţiei de Frontieră să ceară mai ales celor care vin cu maşini personale actele din Italia pentru a identifica cu precizie dacă vin din zonele de focar sau nu. Aşa e complicat să îi bagi în izolare pe nişte oameni care vin alte zone. Am înţeles că au fost băgaţi în izolare nişte oamenii care veneau din zone care nu aveau legătură. Aici trebuie să le explicăm că este în interesul lor să prezinte aceste acte ca să putem să luăm cele mai potrivite măsuri", a spus Orban.

Premierul i-a cerut ministrului Transporturilor, Lucian Bode să obţină informaţii legale de listele de pasageri de pe cursele aeriene şi cele de cale ferată.

"Domnule ministru al Transporturilor, trebuie să obţinem imediat informaţii legate de listele de pasageri de pe cursele aeriene, de pe cursele de cale ferată. Şi dacă şeful autorităţii nu răspunde la telefon, să-l daţi afară instant", a spus Orban.

Ministrul Transporturilor a completat: "Nu se pune problema, trebuie să răspundă toţi la solicitările noastre".

Bode a spus că în România vin zilnic aproximativ 80 de mii de cetăţeni.

"În România vin zilnic aproaximatriv 80 de mii de cetăţeni, structura de schimbă de la o zi la alta. Structura dinainte de a apărarea acestă situaţie în Italia era 45.000 pe calea aerului şi 35.000 pe cale terestră. Indiferent de modul de transport pe care îl aleg aş vrea să transmitem mesaj cât se poate de clar cetăţenilor că acţionăm indiferent de modul de transport pe fiecare mod de transport în scopul de a asigura toate condiţiile astfel încât niciun cetăţean să nu se îmbolnăvească, nici un cetăţean care alege să vină în România pe calea aerului sau cu trenul să nu contacteze acest virus în avion, în aeroport sau în tren", a spus ministrul Transporturilor.

Astfel, el a menţionat că au fost realizate culoare speciale de debarcare în aeroporturi pentru cursele care vin din zonele unde există focar de coronavirus, au fost realizate locuri special amenajate pentru completarea formularelor şi benzi dedicate pentru bagajele călătorilor care vin din zone afectate.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Asta da recunostinta din partea lui Orban pentru diaspora,....mai votati-l si la anu.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Pai trebuie sa vada daca ai ascuns virusul intre acte sau poate suta de euroi. Nu e asa la noi ???

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Pai aste se intampla in mod normal. Doar nu suntem in schengen.

  Ce vrea sa zica individul? ca se exprima ca viorica dancila. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS