Abonament gratuit

LUDOVIC ORBAN:"PSD vrea să-i ţină în sărăcie pe oameni"

I.T.
Politică /

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, astăzi, că PSD doreşte să-i ţină în sărăcie şi în "stare de dependenţă" pe oameni pentru a nu-şi pierde electoratul, iar Guvernul a crescut salariul minim pe economie "din pix şi din burtă".

"PSD vrea să-i ţină în sărăcie pe oameni, vrea să-i ţină în stare de dependenţă. Se bucură atunci când mulţi români care aparţin populaţiei active pleacă din România, pentru că aceşti români, peste 80 la sută dintre ei, nu votează cu PSD, dimpotrivă, votează cu partidele de dreapta, în special cu PNL. (...) PSD simte că dacă România se dezvoltă economic, îşi pierde electoratul, pentru că în mare parte electoratul lor este un electorat care a fost ţinut în starea de sărăcie, de subdezvoltare şi de dependenţă prin faptul că nu s-au dezvoltat economic în zonele în care ei sunt dominanţi. Nu vi se pare ciudat că cele mai sărace zone din România sunt conduse de 30 de ani de PSD: Vaslui, Teleorman, Giurgiu şi alte zone?", a spus Orban, la un post de televiziune.

El a susţinut că în "Moldova este într-o adevărată revoluţie" şi acest lucru se va vedea la votul pentru europarlamentare.

"La Suceava, Iaşi, în sfârşit românii din Moldova şi-au dat seama că au fost traşi pe sfoară şi că PSD nu vrea să facă nimic, nu autostradă, nu spital regional, nu investiţii în economie, în infrastructura şcolară", a adăugat liderul PNL.

Orban a mai spus că Executivul a mărit salariul minim pe economie fără să ţină cont de indicatorii economici.

"Guvernul măreşte salariul minim din pix şi din burtă, fără să ţină cont de niciun indicator economic. Tu nu poţi să măreşti salariul minim numai că vrei tu. În momentul în care măreşti salariul minim, forţezi companiile să mărească grila de salarizare nu numai pentru angajaţii care stau pe salariul minim, ci şi pentru ceilalţi angajaţi, pentru că trebuie să le creşti şi lor, pentru că există o diferenţiere", a spus Orban, potrivit căruia "au cam început să fugă investitori din ţară".

PNL susţine ca salariul minim pe economie să nu mai fie decis de Guvern, fără niciun fel de criteriu şi fără niciun fel de negociere între partenerii sociali, ci să fie rezultatul negocierilor anuale între patronate şi sindicate, a afirmat Orban.

"Salariul minim trebuie să aibă la bază indicatori care într-adevăr să reflecte realitatea economică, nu o dorinţă de a câştiga voturi din partea unui partid care se află la guvernare, adică creşterea productivităţii, rata inflaţiei, indicatori care să fundamenteze o creştere realistă a salariului minim", a precizat Orban.

În opinia sa, degeaba creşte salariul minim, dacă, în acelaşi timp, cresc şi preţurile la combustibil, electricitate, gaze, alimentele de bază.

"Problema cea mai mare a acestui Guvern este că atunci când creşte, creşte pe hârtie, că de fapt mănâncă prin inflaţie, prin creşterea preţurilor, orice fel de creştere aparentă de salarii", a mai spus Orban.

El a răspuns acuzaţiilor liderului PSD, Liviu Dragnea, la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

"Infractor se cheamă acea persoană care a săvârşit o infracţiune şi care a fost condamnat prin hotărâre definitivă. Domnul Dragnea este condamnat printr-o hotărâre definitivă în dosarul referendumului, de asemenea, este condamnat în instanţa de fond, pentru că, în ciuda banilor mulţi pe care îi are, a angajat două persoane la Direcţia de asistenţă socială şi protecţie a copilului Teleorman, fiind preşedinte al CJ şi al PSD, persoane care nu au muncit nicio zi pentru copiii din Teleorman şi au fost angajate la sediul PSD. Este condamnat în primă instanţă şi urmează pe 20 mai să se pronunţe a doua instanţă. Deci, cuvântul infractor este corect folosit. În ceea ce priveşte poveştile lui Dragnea legate de preşedintele României, Klaus Iohannis, legate de case, toate sunt alegaţii care nu au niciun fel de bază. Dacă preşedintele Iohannis în momentul de faţă, să spunem, nu a dat banii înapoi de care vorbeşte, asta este problema ANAF-ului, nu este problema preşedintelui Iohannis, disponibilitatea preşedintelui de a da banii înapoi a fost exprimată în mod public", a mai spus Orban.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Si care e planul tau? Nu vad nici unul. Gandeste ceva constructiv ca esti la pamant altfel.

  1. Ei ,sa construiesti ceva concret in politica , benefic pentru cat mai multi oameni , ,e greu , cere efort , perseverenta ,sacrificiu . sa canti din gura , alauta si conformism e mult mai confortabil si rentabil .

  FĂ 1RON = 4,8 € : PUNE UN ROBOT PE LUNĂ, etc, etc...

  Disperata, jalnica, sluga a FETELEULUI(IOHANES) care nu i plac femeile de ce tremurati de frica, aveți coșmaruri va este frica de 26 MAI. Da PARTIDUL SODOMEI(P. N. L.) slugile OCCIDENTULUI pentru o bucata de CIRNATCUPAR ați votat împotriva ROMÂNIEI de 3 ori la BRUXELLES TRĂDĂTORILOR DE TARA și acuma zbierati de disperare ca reprezentați interesele ROMANILOR. Cine va crede pe voi, pedeapsa de la DUMNEZEU nu a mai putut sa ascundă și a recunoscut unul din cei mulți TRĂDĂTORII de la voi ODIOSUL BUȘOI la T. V. A venit IUBIȚII POPONAR ULUI, NAZIST, HITLERIST, LA SIBIU și a dat cu SUMMIT-UL în cap la făcut de tot rasul și la lăsat SINGUR CUC.HA.HA.HA.daca și IUBIȚII lui ia dat cu BURICUL ÎN FRUNTE la el acasă este clar pentru toată ROMÂNIA ce bine este văzut EL ȘI VOI TRĂDĂTORILOR, LICHELELE, ÎN EUROPA. DOAMNA PRIM MINISTRU DANCILA unde se duce are ușa deschisa și este bine primita ca ne reprezinta interesele și ROMÂNIA CU CINSTE NU TRĂDEAZĂ CA VOI. De asta sa ofticat POPONARUL. RUȘINE VOUĂ SCLAVII OCCIDENTULUI HUO, HUO, HUO. Nimeni nu va votează și nu aveți GINDURI CURATE PENTRU ROMANII ȘI ROMÂNIA DIAVOLILOR.

  Omul acesta nu are nici loc de muncă. Din ce își asigură existența ? E dubios.

  1. A fost trimis în judecată de DNA pentru corupție și a fost iertat pentru că a susținut public toate acțiunile fostei șefe DNA și ale securității. Iohannis a dat ordin să fie achitat, dar în realitate a fost găsit vinovat de acte de corupție. Așa ca acest lider și partidul său nu au integritate și nu trebuie sa uităm faptele lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS