Abonament gratuit

Orban afirmă că alegerile au eliminat blocajul progresului necesar după căderea comunismului

L.I.
Politică /

Ludovic Orban (sursă: Facebook)

Ludovic Orban (sursă: Facebook)

Premierul Ludovic Orban a transmis duminică un mesaj de Ziua Naţională, în care afirmă că azi nu doar Ziua Naţională ci şi schimbarea pe care ţara noastră o dorea încă de la căderea regimului comunist.

Orban a declarat: "Sărbătorim în acest an Ziua Naţională a României cu împlinirea faptului că am reuşit să lăsăm în urmă, prin vot, ceea ce a frânat progresul pe care ni l-am dorit după căderea comunismului. Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia a votat unirea tuturor românilor din Transilvania şi Banat cu România, a însemnat pentru făuritorii ei împlinirea «Visului de Veacuri, a Visului de Aur al României», aşa cum minunat descria acest moment al istoriei Regina Maria", potrivit News.ro.

Primul-ministru a mai explicat că România are oportunitatea transformării şi îmbunătăţirii: "Avem acum şansa reală să schimbăm lucrurile în bine, să trăim într-o ţară democratică, în care instituţiile statului să servească cetăţeanul, iar legea să fie aplicată pentru toţi, în mod egal. Este momentul să consolidăm cu adevărat România europeană, care să garanteze cetăţenilor săi drepturile şi libertăţile fundamentale şi în care să se regăsească toţi românii, indiferent de locul unde au ales să trăiască. Să construim împreună un drum ireversibil al României către stabilitate socială şi economică, către prosperitate, în care cei care muncesc onest să se bucure de beneficiile muncii lor, iar antreprenorii să se simtă corect trataţi. Să dezvoltăm societatea românească pe principiile solide ale adevărului şi meritocraţiei, în care competenţa să fie recunoscută şi apreciată", conform sursei.

În acest an premierul Ludovic Orban sărbătoreşte Ziua Naţională la Alba Iulia, unde este aşteptat să participe la mai multe evenimente.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. asta nu e prost! este idiot.

    Pun o întrebare: 1 dec. chiar trebuie să fie ziua națională a româniei? Din câte știu 10 mai era ziua națională! ?

    Pai de ce nu acum 5 ani?

    Noaptea mintii 

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie