Abonament gratuit

LUDOVIC ORBAN:"Ştim bine că multe terase se transformă în discoteci, în cluburi. De fapt sunt cluburi mascate"

A.B.
Politică /

"Ştim bine că multe terase se transformă în discoteci, în cluburi. De fapt sunt cluburi mascate"

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va adopta miercuri un proiect de hotărâre care prevede noi măsuri împotriva răspândirii COVID-19, la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Printre măsuri se numără limitarea numărul clienţilor la numărul de locuri pe scaune care vin pe terase. Şeful Executivului a adăugat că multe terase "se transformă în discoteci, în cluburi", fiind de fapt "cluburi mascate". Actul normativ mai dă posiblitatea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă să dispună obligativitatea purtării măştii în aer liber, în anumite intervale orare şi spaţii unde nu poate fi respectată distanţa minimă de 1,5 metri.

"Al doilea subiect cel legat de modificarea hotărârii de Guvern privind starea de alertă. Am formulat câteva propuneri pentru Guvern pentru a fi adoptate în cadrul hotărârii de Guvern privind starea de alertă. Printre măsuri va fi posibilitatea de limitare a programului pentru terase în special, dar şi alte activităţi similare, ea urmează să fie decisă de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru acele localităţi, judeţe unde există un nivel ridicat de răspândirea a virusului. Propunerea CNSU e aceea de a limita numărul de clienţi care se află pe terase la numărul de locuri disponibile. Ştim bine că multe terase se transformă în discoteci, în cluburi. De fapt sunt cluburi mascate. Atunci măsura e aceea de a limita numărul clienţilor la numărul de locuri pe scaune care există pe terase", a afirmat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Acesta a precizat că în unele spaţii deschise, unde nu poate fi respectată distanţarea socială, în anumite intervale orare, Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pot dispune purtarea obligatorie a măştii de protecţie.

"Propunerea CNSU e aceea de a impune obligativitatea portului măştii în aer liber în anumite spaţii, în anumite intervale orare. Practic, noi vom împuternici Comitetele Judeţene pentru Situaţia de Urgenţă de a decide impunerea măştii în aer liber unde sunt spaţii aglomerare, unde nu există distanţă de 1,5 metri. Aici e vorba de pieţe. Sunt pieţe foarte aglomerate unde se formează cozi, unde interacţiunea între vânzător şi clienţi e foarte apropiată. E vorba de faleze. De exemplu, faleza din Galaţi, sâmbătă şi duminică între 19.00 şi 22.00 acolo e o aglomeraţie unde nu au cum să păstrezi distanţa de protecţie", a explicat Orban.

Premierul a mai oferit câteva exemple unde ar putea fi dispusă purtarea obligatorie a măştii în aer liber.

"Pe cursele feroviare sunt peroane de aşteptare unde nu se poate păstra distanţa fizică. De asemenea, în staţii în locuri de aşteptare la mijloacele de transport, la fabrici se creează o aglomeraţie foarte mare. Procedura va fi, noi permitem, prin hotărârea de Guvern adoptarea unor astfel de decizii, la propunerea Direcţiilor de Sănătate Publică. Ele se vor dispune loco, pentru anumite activităţi şi în intervalele orare în care se creează aglomeraţie", a conchis Orban.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Deci în opinia acestui personaj cretinoid sinistru, terasele sunt discoteci mascate, în fața se sta aparent la mese, dar în spate lumea dansează și socializează, lucruri interzise in statul fascist român în 2020.

    Ca pe măști prin fiscalitatea bordelurilor și scoaterea la LUMINĂ din opacitate....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

12 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8357
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1087
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4964
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3638
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.0694

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie