LUDOVIC ORBAN: "Sunt foarte mulţumit de activitatea miniştrilor"

M.A.
Politică /

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că este foarte mulţumit de activitatea miniştrilor şi că aceştia sunt oameni corecţi, cinstiţi şi muncitori, informează Agerpres.

"Sunt foarte mulţumit de activitatea miniştrilor. Eu i-am evaluat într-o perioadă destul de lungă, sunt oameni a căror carieră, al căror background profesional este greu de pus în discuţie, sunt oameni corecţi, oameni cinstiţi şi oameni muncitori, oameni care fac tot ce depinde de ei ca să fie realizat programul de guvernare şi să îmbunătăţească funcţionarea domeniilor pe care le coordonează. Sunt foarte mulţumit de activitatea miniştrilor", a spus Orban.

Premierul a menţionat că membrii Executivului nu "fug de presă".

"Eu greşesc că stau oricât e nevoie pe orice fel de întrebare, pe orice fel de subiect. În mod normal, un ministru trebuie să comunice şi aşa i-am sfătuit: atunci când au de comunicat lucruri importante, proiecte de lege, lansarea de programe, semnarea de contracte, subiecte precise. Şi pe subiecte controversate. Nu a fugit nimeni de presă şi de fiecare dată vi s-a dat răspuns la orice fel de întrebare", a afirmat el.

Întrebat de ce ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a evitat să răspundă unor întrebări puse de jurnalişti, Orban a spus: "Vă sfătuiesc, de exemplu, să vă duceţi la nişte case de pensii să vedeţi că nu mai există penibilele ghişee la care pensionarii erau ţinuţi, iar pensionarul a fost pus pe picior de egalitate cu funcţionarul şi este servit faţă în faţă".

În ce îl priveşte pe ministrul Sănătăţii, Victor Costache, premierul a spus că "legea nu îi interzice să îşi profeseze meseria de chirurg".

"Toţi cei care vor să fie operaţi de domnul doctor, un renumit chirurg, îşi exprimă ei preferinţa de a fi operaţi de către domnul ministru. El nu operează în zilele de muncă, ci în cele de weekend. Dacă a existat probabil o urgenţă şi a fost solicitat în mod expres (să opereze într-o zi de miercuri - n.r.) şi nu exista alt medic chirurg, probabil a luat decizia, dar trebuie verificate toate informaţiile astea. Eu cred că salvarea vieţii sau sănătatea pacienţilor pe care îi operează domnul ministru al Sănătăţii sunt foarte importante. Ca atare, atât timp cât nu există niciun fel de incompatibilitate sau conflict de interese între poziţia de ministru pe care o are şi calitatea de chirurg care operează, care chiar salvează oameni, nu am de ce să am vreun reproş la adresa domniei sale", a adăugat el.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS