DIKE

LUDOVIC ORBAN:''Vom face complementar un PNDL 3, după ce se termină sau se apropie de final lucrările la PNDL 1 şi 2''

G.U.
Politică /

''Vom face complementar un PNDL 3, după ce se termină sau se apropie de final lucrările la PNDL 1 şi 2''

Programele PNDL 1 şi 2 vor continua, iar după stabilirea proiectelor de investiţii locale ce ar urma să fie finanţate cu bani europeni prin exerciţiul financiar 2021-2027, dar şi prin Programul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare, se va implementa, complementar, PNDL 3, a anunţat astăzi, la Suceava, prim-ministrul Ludovic Orban, conform Agerpres.

''Am văzut nişte fake-news-uri lansate de adversarii noştri politici. Este adevărat că e în curs de rezolvare o problemă de suplimentare a bugetului pentru PNDL în cadrul bugetului Ministerului Lucrărilor Publice Dezvoltării şi Administraţiei, problemă pe care o vom rezolva. Întâi vom finaliza PNDL 1 şi PNDL 2. Suntem în pregătire pentru un program naţional de dezvoltare locală, dar acest program vrem să fie realizat după ce ştim cu precizie ce tipuri de proiecte vor fi finanţate din bugetul Uniunii Europene 2021-2027 şi, de asemenea, din Programul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare. În momentul în care vom şti foarte clar ce proiecte de investiţii ale autorităţilor locale vor fi finanţate prin cele două surse venite de la bugetul Uniunii Europene, vom face complementar un PNDL 3, după ce se termină sau se apropie de final lucrările la PNDL 1 şi 2'', a spus premierul Orban.

Totodată, Ludovic Orban a precizat că urmează ca Guvernul să emită un act normativ pentru prelungirea cu un an a termenului de finalizare a lucrărilor pe PNDL 1, pentru ca autorităţile locale să nu fie obligate să returneze banii acolo unde acestea nu au fost încheiate.

''În materie de PNDL 1, care a fost administrat integral de guvernele PSD, şi astăzi există aproape o mie de proiecte nefinalizate. Aici va trebui să intervenim cu un act normativ, pentru că, dacă nu intervenim, autorităţile locale care au beneficiat de finanţare pe PNDL 1, dar nu au procesele verbale de recepţie la terminarea lucrării gata până în 31 decembrie, trebuie să ramburseze toţi banii pe care i-au primit. O să venim cu un act normativ, astfel încât să prelungim cu an de zile termenul de finalizare a lucrărilor din PNDL 1. Pe PNDL 2 încercăm să gestionăm lucrurile de aşa natură încât să apară doar minime întârzieri'', a spus Orban.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie