Crypto

LUPTA PENTRU CAPITALĂDaniel Florea, primarul Sectorului 5, reclamat la Parchet

 I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 23 iunie 2020

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, şeful Poliţiei Locale şi directorul companiei de salubritate din acelaşi sector vor fi chemaţi la Parchet, în urma plângerii penale pe care deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a depus-o ieri la procurorii de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Cei trei sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi de delapidare, în urma evenimentelor de săptămâna trecută, când Nicuşor Dan a fost împiedicat să susţină, pe domeniul public, o conferinţă de presă.

"La acţiunea de acum câteva zile, pe 18 iunie, au fost folosiţi bani publici şi angajaţi ai serviciului public de salubritate pentru împiedicarea unei conferinţe de presă. A venit Poliţia naţională, vinovaţi sunt primarul Sectorului 5, şeful Poliţiei Locale a Sectorului 5 şi şeful companiei de salubritate, companie publică a Sectorului 5, care au permis desfăşurarea acestor activităţi. Infracţiunile sunt delapidare şi abuz în serviciu, alături de tulburarea ordinii publice, pentru că, aşa cum am spus, este vorba de folosirea unor mijloace publice, angajaţi şi bani publici, pentru o acţiune în folosul partidului şi în detrimentul unui competitor politic", a declarat Nicuşor Dan, în faţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Deputatul a explicat că plângerea este de competenţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pentru că primarul Sectorului 5 are şi calitatea de avocat suspendat în acest moment, cât timp îşi exercită funcţia de primar.

Potrivit lui Nicuşor Dan, Daniel Florea ar fi cel care s-ar fi aflat în spatele evenimentelor. "În mod clar, vinovat este conducătorul firmei de salubritate, care este o societate publică. Sigur, cei doi poliţişti locali care a fost la faţa locului au avut o dispoziţie de a sta acolo. Deci, probabil este vorba de şeful Poliţiei Locale a Sectorului 5 şi, mai mult ca sigur, în spatele lor a stat primarul Sectorului 5, Daniel Florea", a spus Nicuşor Dan.

Amintim că la mijlocul săptămânii trecute, conferinţa de presă susţinută de Nicuşor Dan a fost perturbată de claxoanele maşinilor de salubritate ale Sectorului 5. Conferinţa a fost susţinută la intersecţia dintre strada Progresului şi strada Doctor Constantin Istrati, unde a prezentat un punct de vedere asupra proiectelor dezbătute în şedinţa de Consiliu General al Capitalei, dar şi proiectul unui metrou de suprafaţă în zonă.

Legat de acelaşi incident, USR Sector 5 a depus,recent, la Direcţia Naţională Anticorupţie o plângere penală împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, şi a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru abuz în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce faceți baietasilor la Parchet?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

03 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0341
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4048
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6412
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.8538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro