M Core intră pe piaţa din România printr-o achiziţie de 219 milioane de euro

A.F.
Companii / 7 decembrie 2023

M Core intră pe piaţa din România printr-o achiziţie de 219 milioane de euro

Grupul paneuropean M Core intră oficial pe piaţa din România cu cea mai mare tranzacţie a sa de până acum, o investiţie de aproape 219 milioane de euro în 25 de active, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, acordul a fost finalizat pe 6 decembrie a.c. şi prevede ca M Core să achiziţioneze un portofoliu de retail de 132.000 mp de la Mitiska REIM. Grupul va deveni astfel unul dintre cei mai mari proprietari de pe piaţa de retail din România. În această tranzacţie, M Core a fost asistat de compania de consultanţă imobiliară iO Partners.

Proprietăţile achiziţionate de M Core sunt localizate în 24 de oraşe din toată ţară, inclusiv în Arad, Iaşi sau Bucureşti. Cele 25 de centre retail oferă un mix variat de chiriaşi, incluzând branduri internaţionale de renume precum Deichmann, Pepco, KFC, Lidl şi H&M.

Printre parcurile de retail achiziţionate se numără şi Shopping Park Pipera Plaza, care are o suprafaţă închiriabilă de 11.000 mp GLA şi 35 de unităţi, inclusiv chiriaşi ca Starbucks, JYSK sau furnizori naţionali de servicii. Din portofoliul achiziţionat face parte şi Shopping Park Medias, cu o suprafaţă închiriabilă 9.089 mp GLA şi 16 unităţi, inclusiv lanţul european de supermarketuri Kaufland.

Lansarea M Core în România reprezintă următorul pas în viziunea de extindere a grupului imobiliar. Compania este condusă de cei doi co-CEO M Core România, Sebastian MacDonald-Hall şi James Fife.

Odată cu recenta achiziţie, Sebastian MacDonald-Hall subliniază că M Core este pregătită să-şi întărească prezenţa în regiune, aliniindu-se la obiectivul întregului grup de creştere strategică. Astfel, M Core intenţionează să-şi consolideze portofoliul românesc prin investiţii constante, pentru a replica abordarea de succes implementată în Marea Britanie, Franţa, Germania şi Polonia.

Sebastian MacDonald-Hall, M Core Chief Investment Officer (Europa) şi co-CEO M Core România, comentează: "Sunt încântat să anunţ prima achiziţie de portofoliu a M Core în România. Pentru noi, România are o semnificaţie strategică şi prezintă oportunităţi solide de investiţii, iar această tranzacţie marchează un moment esenţial pentru grupul nostru.

Pentru a asigura succesul nostru în România, am adus o echipă cu experienţă, dedicată gestionării acestor investiţii. Aceasta nu va oferi doar servicii excepţionale, ci îşi propune să cultive parteneriate de durată cu business-uri şi comunităţi din regiune.

Extinderea M Core în România reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea grupului, întărind strategia noastră orientată spre viitor şi încrederea în piaţa locală. Pe măsură ce continuăm să ne lărgim portofoliul, angajamentul nostru de a oferi excelenţă în servicii şi de a ne implica în comunităţile locale rămâne neclintit."

James Fife, Chief Executive Officer al LCP în Polonia, parte a M Core şi co-CEO al M Core România, a adăugat: "După o perioadă extinsă de analiză a oportunităţilor din pieţele emergente, sunt încântat să mă alătur lui Sebastian MacDonald-Hall în lansarea portofoliului nostru din România. Prin intrarea pe piaţa românească, putem să ne diversificăm portofoliul şi să generăm noi oportunităţi pentru a stabili relaţii puternice de business la nivel naţional. Pe măsură ce căutăm să ne extindem şi în 2024, sustenabilitatea activelor şi integrarea comunităţilor vor rămâne punctele cheie în strategia noastră de dezvoltare.

În această perioadă de expansiune continuă, M Core a colaborat cu Oliver Fraser-Looen pentru a identifica oportunităţile de investiţii şi pentru a sprijini planurile de expansiune ale colectivului.

Comentând implicarea sa, Oliver Fraser-Looen declară: "Acesta este un moment cheie pentru grupul M Core, deoarece acesta continuă să realizeze investiţii dinamice şi să se extindă şi în alte teritorii din Europa. Cu o experienţă de peste 35 de ani în investiţii pe piaţa imobiliară comercială, M Core se află într-o poziţie privilegiată pentru a continua să identifice oportunităţi de achiziţie a căror valoare să o maximizeze în timp."

Andrei Văcaru, Head of Capital Markets iO Partners, comentează: "Aceasta este cea mai mare tranzacţie cu proprietati într-o singură ţară din 2023 în Europa Centrală şi de Est. Astfel, reprezintă un puternic vot de încredere pentru piaţa din România şi confirmă rolul in crestere al M Core în regiune. Tranzacţia demonstrează capacitatea iO de a ne sprijini clienţii să navigheze intr-un context de piaţă complex şi să profite de oportunităţi."

Concomitent, M Core s-a extins şi pe piaţa iberică prin deschiderea sediului său din Madrid, precum şi prin finalizarea unei investiţii de 30 de milioane de euro în parcul comercial Quadernillos. Acesta a fost achiziţionat de Proudreed, parte din M Core, în parteneriat cu BPN Capital Partners, marcând primul activ iberic care se alătură portofoliului de 6 miliarde de euro al grupului din Europa.

Din biroul său dedicat în Iberia, alte investiţii în teritoriu vor fi gestionate de reprezentanţi C-level M Core - Steven Newman şi Simon Blaxland.

Această expansiune la nivel european reprezintă încă un moment important pentru dezvoltarea M Core, deoarece grupul imobiliar caută în mod activ oportunităţi de achiziţii pentru a-ş atinge obiectivul de a face investiţii în valoare de 1 miliard de euro la nivel european.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb