Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER-10 Decembrie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER-10 Decembrie 2019

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut peste aşteptări în noiembrie 2019, cu 266 de mii, după o creştere cu 156 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor. Cea mai mare creştere s-a înregistrat în sectorul serviciilor, 206 mii, în timp ce numărul angajaţilor din sectorul public a scăzut cu 12 mii, iar numărul angajaţilor din industria prelucrătoare a crescut cu 54.000. Conform sondajului de la nivelul gospodăriilor, numărul şomerilor a scăzut cu 44 de mii, iar rata şomajului a scăzut până la 3,5%, de la 3,6%, pe fondul unei creşteri cu 135 de mii a numărului persoanelor care nu fac parte din rândul forţei de muncă, până la 95,616 milioane.

(Sursa: BLS)

Creditul de consum din SUA a crescut peste aşteptări în octombrie 2019, cu 18,91 miliarde de dolari, după un avans de 9,58 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a menţinut la 4,8%. Creditul revolving, care include creditul acordat pe carduri, şi-a temperat creşterea anuală până la 3,8%, de la 3,9%, în condiţiile unei creşterii lunare de 7,91 miliarde de dolari, iar creditul nonrevolving, în principal pentru studii şi auto, şi-a menţinut creşterea anuală la 5,1%, pe fondul unei creşteri lunare de 11 miliarde de dolari.

(Sursa: Federal Reserve)

Preţurile de consum din Brazilia şi-au accelerat creşterea anuală în noiembrie 2019, până la 3,3%, de la 2,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după un avans de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 3,4%, de la 3% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,7%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 4,6%, de la 3,1% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%.

(Sursa: IBGE)

Producţia industrială din Suedia a scăzut cu o rată anuală de 1,9% în octombrie 2019, după o creştere de 0,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,8%, după un declin de 0,5% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare a scăzut cu o rată anuală de 3,1%, după o stag-nare în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 1,4%, iar producţia de energie şi-a accelerat creşterea anuală până la 7,7%, de la 5,5% în luna anterioară, pe fondul unui avans lunar de 3,1%.

(Sursa: SCB)

Comenzile industriale noi din Suedia şi-au accelerat declinul anual în octombrie 2019, până la 5,4%, de la 1,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,9%, după o scădere de 0,2% în luna anterioară. Comenzile interne au scăzut cu o rată anuală de 5,5%, după o scădere de 8,4% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,7%, iar comenzile externe au scăzut cu o rată anuală de 5,5%, după o creştere de 4,5% în luna anterioară, pe fondul unui declin lunar de 2,4%.

(Sursa: SCB)

Volumul vânzărilor retail din Italia şi-a accelerat uşor creşterea anuală în octombrie 2019, până la 0,8%, de la 0,6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după un avans de 0,7% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare au crescut cu o rată anuală de 0,6%, după o scădere de 0,9% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,2%, iar vânzările de produse nealimentare au crescut cu o rată anuală de 1%, după o creştere de 2% în luna anterioară, pe fondul unui declin lunar de 0,4%.

(Sursa: Istat)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS