Macro Newsletter - 12 iulie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Macro Newsletter - 12 iulie 2019

Producţia industrială din Marea Britanie a crescut sub aşteptări în luna mai 2019, cu o rată anuală de 1,4%, după o scădere de 2,95 în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 0,9%, după un declin de 1,1% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare a stagnat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după o scădere anuală de 1% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,4%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 3,6%, după un declin de 3,8% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 2,1%.

(Sursa: ONS)

Producţia industrială din Italia a crescut peste aşteptări în luna mai 2019, cu o rată lunară de 0,9%, după o scădere de 0,8% în luna precedentă, iar declinul anual s-a temperat până la 0,7%, de la 1,5% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat declinul anual până la 0,9%, de la 2,1% în luna precedentă, în condiţiile unui avans lunar de 1%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 0,4%, după o creştere de 1% în luna anterioară, pe fondul unui declin lunar de 3%.

(Sursa: Istat)

Preţurile de consum din Mexic şi-au temperat creşterea anuală în iunie 2019, până la 4%, de la 4,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după un declin de 0,3% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 5%, de la 4,9% în luna precedentă, în condiţiile unei noi creşteri lunare de 0,4%, iar preţurile produselor nealimentare şi-au menţinut creşterea anuală la 2,8%, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%. Preţurile serviciilor au crescut cu o rată anuală de 3,8%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,4%.

(Sursa: INEGI)

Preţurile de consum din Irlanda şi-au accelerat uşor creşterea anuală în iunie 2019, până la 1,1%, de la 1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un declin de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor au scăzut cu o rată anuală de 0,1%, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,4%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 4%, de la 4,4% în luna anterioară, pe fondul unei stagnări lunare. Preţurile serviciilor au crescut cu o rată anuală de 2,6%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,9%.

(Sursa: CSO Ireland)

Preţurile de consum din Portugalia şi-au menţinut creşterea anuală la 0,4% în iunie 2019, pe fondul unei stagnări lunare, după o creştere de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor au crescut cu o rată anuală de 0,4%, după o creştere de 0,2% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,1%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 0,6%, de la 0,8% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%.

(Sursa: INE Portugal)

Preţurile de consum din Brazilia şi-au temperat creşterea anuală şi în iunie 2019, până la 3,4%, de la 4,7% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după o creştere de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 4%, de la 6,4% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,3%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 3,8%, de la 6,3% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%.

(Sursa: IBGE)

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ODAUu240l

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS