Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

MACRO NEWSLETTER 15 Noiembrie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER 15 Noiembrie 2019

Preţurile de consum din SUA şi-au accelerat uşor creşterea anuală în octombrie 2019, până la 1,8%, de la 1,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,1%, de la 1,8% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,3%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 2,9%, de la 3% în luna anterioară, pe fondul unei stagnări lunare. Indicele core al preţurilor şi-a temperat creşterea anuală până la 2,3%, de la 2,4%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,2%.

(Sursa: BLS)

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au temperat creşterea anuală în octombrie 2019, până la 1,5%, de la 1,7% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după un avans de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,3%, de la 1,8% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,6%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 0,3%, de la 2% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 1,1%. Indicele core al preţurilor şi-a menţinut creşterea anuală la 1,7%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,1%.

(Sursa: ONS)

Producţia industrială din zona euro şi-a temperat declinul anual în septembrie 2019, până la 1,7%, de la 2,8% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare neaşteptate, de 0,1%, după o creştere de 0,4% în luna anterioară. Producţia industrială din UE a scăzut cu o rată anuală de 1,2%, după o scădere de 2% în luna precedentă, în condiţiile unui avans lunar de 0,2%. La nivelul statelor UE, cele mai mari scăderi anuale s-au înregistrat în Germania (-5,3%), Portugalia (-5,0%) şi Estonia (-4,8%), iar cele mai mari creşteri anuale în Ungaria (+9,0%), Lituania (+7,8%) şi Letonia (+7,2%).

(Sursa: Eurostat)

Preţurile de consum din Finlanda şi-au temperat creşterea anuală şi în octombrie 2019, până la 0,7%, de la 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au menţinut creşterea anuală la 0,2%, în condiţiile unui avans lunar de 0,2%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,2%, de la 1,8% în luna anterioară, pe fondul unei stagnări lunare.

(Sursa: Finland Statistics)

Preţurile de consum din Portugalia au stagnat în octombrie 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după o scădere de 0,1% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după un avans de 1,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor au crescut cu o rată anuală de 0,5%, după o scădere de 0,1% în luna precedentă, în condiţiile unei stagnări lunare, iar preţurile utilităţilor au scăzut cu o rată anuală de 0,2%, după o scădere de 0,1% în luna anterioară, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,1%.

(Sursa: INE Portugal)

Preţurile producătorilor industriali din Elveţia şi-au accelerat scăderea anuală şi în octombrie 2019, până la 2,4%, de la 2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după o scădere de 0,3% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat scăderea anuală până la 1,8%, de la 1,6% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,1%, iar preţurile energiei au scăzut cu o rată anuală de 0,1%, după o creştere de 1,7% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,6%.

(Sursa: FSO)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie