Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER 15 Noiembrie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER 15 Noiembrie 2019

Preţurile de consum din SUA şi-au accelerat uşor creşterea anuală în octombrie 2019, până la 1,8%, de la 1,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,1%, de la 1,8% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,3%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 2,9%, de la 3% în luna anterioară, pe fondul unei stagnări lunare. Indicele core al preţurilor şi-a temperat creşterea anuală până la 2,3%, de la 2,4%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,2%.

(Sursa: BLS)

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au temperat creşterea anuală în octombrie 2019, până la 1,5%, de la 1,7% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după un avans de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,3%, de la 1,8% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,6%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 0,3%, de la 2% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 1,1%. Indicele core al preţurilor şi-a menţinut creşterea anuală la 1,7%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,1%.

(Sursa: ONS)

Producţia industrială din zona euro şi-a temperat declinul anual în septembrie 2019, până la 1,7%, de la 2,8% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare neaşteptate, de 0,1%, după o creştere de 0,4% în luna anterioară. Producţia industrială din UE a scăzut cu o rată anuală de 1,2%, după o scădere de 2% în luna precedentă, în condiţiile unui avans lunar de 0,2%. La nivelul statelor UE, cele mai mari scăderi anuale s-au înregistrat în Germania (-5,3%), Portugalia (-5,0%) şi Estonia (-4,8%), iar cele mai mari creşteri anuale în Ungaria (+9,0%), Lituania (+7,8%) şi Letonia (+7,2%).

(Sursa: Eurostat)

Preţurile de consum din Finlanda şi-au temperat creşterea anuală şi în octombrie 2019, până la 0,7%, de la 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au menţinut creşterea anuală la 0,2%, în condiţiile unui avans lunar de 0,2%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,2%, de la 1,8% în luna anterioară, pe fondul unei stagnări lunare.

(Sursa: Finland Statistics)

Preţurile de consum din Portugalia au stagnat în octombrie 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după o scădere de 0,1% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după un avans de 1,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor au crescut cu o rată anuală de 0,5%, după o scădere de 0,1% în luna precedentă, în condiţiile unei stagnări lunare, iar preţurile utilităţilor au scăzut cu o rată anuală de 0,2%, după o scădere de 0,1% în luna anterioară, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,1%.

(Sursa: INE Portugal)

Preţurile producătorilor industriali din Elveţia şi-au accelerat scăderea anuală şi în octombrie 2019, până la 2,4%, de la 2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după o scădere de 0,3% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat scăderea anuală până la 1,8%, de la 1,6% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,1%, iar preţurile energiei au scăzut cu o rată anuală de 0,1%, după o creştere de 1,7% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,6%.

(Sursa: FSO)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS