Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

MACRO NEWSLETTER-16 Ianuarie 2020

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER-16 Ianuarie 2020

Producţia industrială din Marea Britanie şi-a accelerat scăderea anuală în noiembrie 2019, până la 1,6%, de la 0,6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare semnificativ peste aşteptări, de 1,2%, după o creştere de 0,4% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat scăderea anuală până la 2%, de la 0,3% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 1,7%, iar producţia de energie şi-a temperat scăderea anuală până la 0,4%, de la 1% în luna anterioară, pe fondul unui avans lunar de 0,1%.

(Sursa: ONS)

Preţurile de consum din Cehia şi-au accelerat creşterea anuală şi în decembrie 2019, până la 3,2%, cel mai ridicat nivel al inflaţiei din ultimii 7 ani, de la 3,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după o creştere de 0,3% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 4,8%, de la 5,4% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,7%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 5,1%, de la 5% în luna anterioară, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,4%.

(Sursa: CZSO)

Preţurile de consum din Ungaria şi-au accelerat creşterea anuală şi în decembrie 2019, până la 4%, de la 3,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după o creştere de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 5,7%, de la 5,2% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,8%, iar preţurile utilităţilor şi-au menţinut creşterea anuală la 2,2%, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,1%. Indicele core al preţurilor a crescut cu o rată anuală de 3,9%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,3%.

(Sursa: KSH)

Preţurile de consum din Portugalia au crescut cu o rată anuală de 0,4% în decembrie 2019, după o creştere de 0,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o scădere de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 0,2%, de la 0,3% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,2%, iar preţurile utilităţilor au stagnat faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, după o scădere de 0,3% în luna anterioară, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,2%.

(Sursa: INE Portugal)

Preţurile de consum din Slovacia şi-au menţinut creşterea anuală la 3% în decembrie 2019, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un avans de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 5,2%, de la 5,3% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,1%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 2,9%, de la 3,7% în luna anterioară, pe fondul unei stagnări lunare.

(Sursa: SOSR)

Preţurile de consum din Finlanda şi-au accelerat uşor creşterea anuală în decembrie 2019, până la 0,9%, de la 0,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o scădere de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 1,8%, de la 1,1% în luna precedentă, în condiţiile unui avans lunar de 1%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 1,6%, de la 1,3% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%.

(Sursa: Finland Statistics)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie