Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER 2 Decembrie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER 2 Decembrie 2019

Preţurile de consum din Belgia şi-au temperat creşterea anuală şi în noiembrie 2019, până la 0,4%, de la 0,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Preţurile alimentelor au crescut cu o rată anuală de 0,3%, după o scădere de 0,1% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,1%, iar preţurile utilităţilor au scăzut cu o rată anuală de 2,8%, după o scădere de 2% în luna anterioară, pe fondul unei stagnări lunare.

(Sursa: Statistics Belgium)

Încrederea producătorilor industriali din Olanda a scăzut în noiembrie 2019 până la cel mai redus nivel din ultimii 3 ani, pe fondul declinului aşteptărilor privind activitatea viitoare. Indicele încrederii a scăzut până la 2,8 de la 3,6 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele aşteptărilor privind activitatea viitoare a scăzut până la 1,4 puncte, de la 4,1 puncte. Indicele comenzilor noi a scăzut cu 0,2 puncte, până la 7,8, iar indicele stocurilor a scăzut cu 0,6 puncte, până la -0,8 puncte.

(Sursa: CBS)

Încrederea în perspectivele economice ale zonei euro a crescut peste aşteptări în noiembrie 2019, conform sondajului Comisiei Europene realizat la nivelul companiilor şi consumatorilor. Indicele încrederii pentru zona euro a crescut până la 101,3, de la 100,8 în luna precedentă, iar indicele încrederii pentru UE a crescut până la 100 de la 99,1 în luna anterioară. Indicele încrederii în economia României a crescut, până la 103,6, cel mai ridicat nivel din ultimii 2 ani, de la 102,1 în octombrie 2019.

(Sursa: Comisia Europeană)

Preţurile producătorilor industriali din Italia şi-au accelerat scăderea anuală în octombrie 2019, până la 3%, de la 1,6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o creştere de 0,2% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat scăderea anuală până la 0,4%, de la 0,1% în luna precedentă, în condiţiile unei stagnări lunare, iar preţurile energiei au scăzut cu o rată anuală de 13,7%, după un declin de 8,9% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%.

(Sursa: Istat)

Preţurile producătorilor industriali din Franţa şi-au accelerat declinul anual în octombrie 2019, până la 1,2%, de la 0,7% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o creştere de 0,2% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare au scăzut cu o rată anuală de 0,9%, după o scădere de 0,3% în luna precedentă, în condiţiile unui declin lunar de 0,2%, iar preţurile energiei şi-au temperat declinul anual până la 3%, de la 3,3% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 1,1%.

(Sursa: INSEE)

Preţurile producătorilor industriali din Austria şi-au accelerat scăderea anuală şi în octombrie 2019, până la 1,4%, de la 1,1% în luna precedentă, pe fondul unei noi stagnări lunare. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat scăderea anuală până la 0,9%, de la 0,4% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,1%, iar preţurile energiei au scăzut cu o rată anuală de 3,7%, după o scădere de 3,6% în luna anterioară, pe fondul unui avans lunar de 0,4%.

(Sursa: Statistik Austria)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS