Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER 22 Octombrie 2018

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER 22 Octombrie 2018

Vânzările retail din Marea Britanie au scăzut peste aşteptări în septembrie 2018, cu o rată lunară de 0,8%, după un avans de 0,4% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 3%, de la 3,4% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare şi-au temperat creşterea anuală până la 1%, de la 2,5% în luna precedentă, în condiţiile unui declin lunar de 1,5%, iar vânzările de produse nealimentare şi-au accelerat creşterea anuală până la 4,6%, de la 2,5% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%. Vânzările de combustibil auto au crescut cu o rată anuală de 1%, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,9%. (Sursa: ONS)

Producţia industrială din Polonia şi-a temperat creşterea anuală semnificativ peste aşteptări în septembrie 2018, până la 2,8%, de la 5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 3,5%, după un avans de 0,8% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat creşterea anuală până la 2%, de la 5,4% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 4%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 10,4%, după o scădere de 0,7% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 1,1%. (Sursa: GUS)

Încrederea consumatorilor din Olanda a scăzut în octombrie 2018 până la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, pe fondul scăderii aşteptărilor privind situaţia economică şi cea financiară. Indicele încrederii a scăzut până la 15, de la 19 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele aşteptărilor economice pentru următoarele 12 luni a scăzut cu 7 puncte faţă de luna precedentă, până la 19, iar indicele aşteptărilor privind situaţia financiară a scăzut cu 2 puncte, până la 5 puncte. (Sursa: CBS)

Volumul vânzărilor retail din Olanda şi-a temperat uşor creşterea anuală în august 2018, până la 3,2%, de la 3,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,6%, după un avans de 0,7% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare şi-au temperat creşterea anuală până la 2,1%, de la 4,7% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 2,6%, iar vânzările de produse nealimentare şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,4%, de la 0,3% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 1%. (Sursa: CBS)

Activitatea în industria prelucrătoare din regiunea Philadelphia a înregis­trat o expansiune peste aşteptări în octombrie 2018. Indicele general al condiţiilor de afaceri a scăzut până la 22,2, de la 22,9 în luna precedentă (o valoare sub zero reprezintă contracţie), în condiţiile în care indicele comenzilor noi a scăzut până la 19,3, de la 21,4 în luna anterioară. Presiunea asupra marjelor de profit s-a temperat, în condiţiile în care indicele preţurilor plătite furnizorilor a scăzut cu 1,4 puncte faţă de luna precedentă, până la 38,2, iar indicele preţurilor încasate de la clienţi a crescut cu 4,5 puncte, până la 24,1. (Sursa: FRB of Philadelphia)

Numărul cererilor iniţiale pentru ajutorul de şomaj din SUA a scăzut pes­te aşteptări în săptămâna încheiată la 13 octombrie 2018, cu 5.000, până la 210 mii, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la Departamentul Muncii. Conform datelor neajustate, numărul cererilor a scăzut cu circa 10.000, până la 190.017. (Sursa: Departamentul Muncii din SUA)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS