Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER 22 Octombrie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER 22 Octombrie 2019

Producţia industrială din SUA a scăzut cu o rată anuală de 0,1% în septembrie 2019, după o creştere de 0,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare peste aşteptări, de 0,4%, după un avans de 0,8% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat scăderea anuală până la 0,8%, de la 0,3% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,5%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 1,2%, după o scădere de 0,5% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 1,4%.

(Sursa: Federal Reserve)

Activitatea în industria prelucrătoare din regiunea Philadelphia s-a temperat peste aşteptări în octombrie 2019. Indicele general al condiţiilor de afaceri a scăzut până la 5,6 de la 12 în luna precedentă (o valoare sub zero reprezintă contracţie), în condiţiile în care indicele comenzilor noi a crescut până la 26,2, de la 24,8 în luna anterioară. Presiunea asupra marjelor de profit s-a temperat semnificativ, în condiţiile în care indicele preţurilor plătite furnizorilor a scăzut cu 16,2 puncte faţă de luna precedentă, până la 16,8, iar indicele preţurilor încasate de la clienţi a scăzut cu 4,4 puncte, până la 16,4 puncte.

(Sursa: FRB of Philadelphia)

Producţia industrială din Polonia a crescut cu o rată anuală de 5,6% în septembrie 2019, după o scădere de 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 10,7%, după un declin de 6% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare a crescut cu o rată anuală de 5,7%, după o scădere de 1,3% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 11,5%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 3,9%, după o scădere de 0,3% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 3,1%.

(Sursa: GUS)

Preţurile producătorilor industriali din Polonia şi-au menţinut creşterea anuală la 0,9% în septembrie 2019, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un avans de 0,3% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare au crescut cu o rată anuală de 0,3%, după o creştere de 0,4% în luna precedentă, în condiţiile unei noi creşteri lunare de 0,4%, iar preţurile energiei şi-au temperat creşterea anuală până la 4%, de la 4,4% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%.

(Sursa: GUS)

Preţurile producătorilor industriali din Germania au scăzut cu o rată anuală de 0,1% în septembrie 2019, după o creştere de 0,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o scădere de 0,5% în luna anterioară. Preţurile bunurilor de capital au crescut cu o rată anuală de 1,5%, în condiţiile unei stagnări lunare, iar preţurile bunurilor de consum durabile au crescut cu o rată anuală de 1,4%, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%. Preţurile energiei au scăzut cu o rată anuală de 1,9%, în condiţiile unui avans lunar de 0,4%.

(Sursa: Destatis)

Preţurile producătorilor industriali din Estonia şi-au temperat scăderea anuală în septembrie 2019, până la 1%, de la 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei noi scăderi lunare de 0,1%. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat scăderea anuală până la 1,4%, de la 1,2% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,1%, iar preţurile energiei au scăzut cu o rată anuală de 3,7%, după un declin de 8,7% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%.

(Sursa: Estonia Statistics)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS