Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER-23 August 2018

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER-23 August 2018

Preţurile de consum din zona euro şi-au accelerat creşterea anuală în luna iulie 2018, până la 2,1%, de la 2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,3%, după un avans de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 2%, de la 2,3% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,3%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,8%, de la 2,1% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%. Indicele core al preţurilor a crescut cu o rată anuală de 1,1%, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,5%.

(Sursa: Eurostat)

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au menţinut creşterea anuală la 3% în iulie 2018, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,3% în luna anterioară. Preţurile bunurilor de capital şi-au menţinut creşterea anuală la 1,3%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,2%, iar preţurile bunurilor intermediare au crescut cu o rată anuală de 3,2%, pe fondul unei stagnări lunare. Preţurile energiei şi-au accelerat creşterea anuală până la 6,5%, de la 6,2% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,5%.

(Sursa: Destatis)

Preţurile de consum din Austria şi-au accelerat creşterea anuală în iulie 2018, până la 2,1%, de la 2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după un avans de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au menţinut creşterea anuală la 2%, în condiţiile unei stagnări lunare, iar preţurile utilităţilor şi-au menţinut creşterea anuală la 2,2%, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%.

(Sursa: Statistik Austria)

Preţurile de consum din Canada şi-au accelerat creşterea anuală şi în iulie 2018, până la 3%, de la 2,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după un avans de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au menţinut creşterea anuală la 1,4%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,3%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,4%, de la 2% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%. Indicele core al preţurilor şi-a accelerat creşterea anuală până la 1,6%, de la 1,3% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,2%.

(Sursa: StatCan)

Activitatea în industria prelucrătoare din regiunea Philadelphia a înregis-trat o expansiune semnificativ sub aşteptări în august 2018. Indicele general al condiţiilor de afaceri a scăzut până la 11,9, de la 25,7 în luna precedentă (o valoare sub zero reprezintă contracţie), în condiţiile în care indicele comenzilor noi a scăzut până la 9,9, de la 31,4 în luna anterioară. Presiunea asupra marjelor de profit se menţine ridicată, în condiţiile în care indicele preţurilor plătite furnizorilor a scăzut cu 7,9 puncte faţă de luna precedentă, până la 55, iar indicele preţurilor încasate de la clienţi a scăzut cu 3,1 puncte, până la 33,2.

(Sursa: FRB of Philadelphia)

Încrederea consumatorilor din SUA a scăzut neaşteptat în august 2018, conform datelor preliminare ale indicelui publicat de University of Michigan. Indicele încrederii a scăzut până la 95,3, de la 97,9 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele situaţiei curente a scăzut până la 107,8, de la 114,4 în luna anterioară. Indicele aşteptărilor pentru următoarele 12 luni s-a menţinut la 87,3. Aşteptările inflaţioniste pentru următoarele 12 luni s-au menţinut la 2,9%.

(Sursa: University of Michigan)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS