Macron a îndemnat Consiliul de Securitate al ONU la "modernizare"

A.P.
Internaţional / 16 noiembrie 2020

Macron a îndemnat Consiliul de Securitate al ONU la "modernizare"

Preşedintele francez Emmanuel Macron a îndemnat luni la o "modernizare" a structurilor de cooperare internaţionale, atacând "Consiliul de Securitate al ONU, (care) nu mai produce soluţii utile azi", relatează AFP, citat de News.

Într-un lung interviu acordat site-ului Le Grand Continent, şeful statului francez subliniază că este necesar "să recunoaştem că aceste cadre ale cooperării multilaterale sunt fragilizate în prezent, pentru că ele sunt blocate".

"Sunt obligat să constat că acest Consiliu de Securitate al ONU a rămas tăcut în faţa crizei covid-19, cea mai gravă criză sanitară cunoscută de la al Doilea Război Mondial", denunţă el.

Cu excepţia unei videoconferinţe în aprilie, Consiliul de Securitate al ONU - ai cărui cinci membri permanenţi sunt Statele Unite, China, Franţa, Regatul Unit şi Rusia - a rămas tăcut în faţa pandemiei.

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a acuzat în paralel Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) de faptul că este prea apropiată Chinei, iar administraţia sa a lansat proceduri în vederea retragerii Americii din această organizţaie ONU.

În acest context, în opinia lui Macron, "direcţia" este o "consolidare şi structurare a unei Europe politice", întrucât, "dacă vrem să se creeze cooperare, trebuie ca poli echilibraţi să structureze această cooperare, în jurul unui nou multilateralism, adică a unui dialog între diverse puteri, cu scopul de a decide împreună".

"Trebuie să reuşim să inventăm forme utile de cooperare, de coaliţii de proiecte, de actori şi trebuie să reuşim să modernizăm structurile şi să reechilibrăm aceste relaţii", îndemană el.

În opinia sa, afirmarea unei "Europe puternice" este "singura cale posibilă de impunere a valorilor noastre, în vederea evitării duopolului chnezo-american, dislocarea, întoarcerea la puteri regionale ostile".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.

Curs valutar BNR

25 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0105
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5228
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4892
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.0052

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro