DIKE

Macron şi alţi lideri europeni vor insista pentru reguli dure de aplicare a oricărui acord comercial cu Marea Britanie

J.P.
Internaţional /

Macron şi alţi lideri europeni vor insista pentru reguli dure de aplicare a oricărui acord comercial cu Marea Britanie

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi alţi lideri europeni vor insista pentru reguli dure de aplicare a oricărui acord comercial care va fi convenit cu Londra, avertizând că încercarea premierului Boris Johnson de a trece peste tratatul referitor la Brexit a arătat că nu se poate avea încredere în cuvântul Marii Britanii, conform news.ro.

Potrivit unor diplomaţi europeni, liderii UE vor cere la un summit care începe joi ca negociatorul Brexitului, Michel Barnier, să se asigure că garanţiile pentru asigurarea unor condiţii egale de afaceri pentru companiile eurpene care concurează cu cele britanice sunt susţinute de dreptul Bruxelles-ului de a lua măsuri rapide de retorsiune dacă Marea Britanie îşi va încălca angajamentele, a scris luni Financial Times.

Franţa şi alte state din UE îşi vor sublinia hotărârea de a-şi păstra cotele de pescuit în apele britanice, lăsându-i lui Barnier un spaţiu limitat de manevră pentru a obţine un acord.

UE doreşte să asigure drepturi consistente la pescuit în apele britanice, o problemă importantă pentru Franţa, unde comunităţile de pescuit de coastă au influenţă politică. Marea Britanie doreşte o înţelegere asemănătoare cu cea a Norvegiei, care nu este membru al UE, conform căreia sunt stabilite cote în fiecare an.

Johnson a stabilit termenul limită summitul UE din 15 octombrie pentru un acord comercial, iar un diplomat al UE a declarat vineri că Barnier vrea mai multe concesii din partea Marii Britanii înainte de a intra în ultima fază intensă a negocierilor privind un acord comercial.

Johnson a declarat duminică cancelarului german Angela Merkel că în următoarele zile trebuie să aibă loc progrese în discuţiile comerciale post-Brexit cu Uniunea Europeană, pentru a acoperi "lacunele semnificative", în special în domeniile pescuitului şi condiţiile echitabile de concurenţă, a anunţat biroul acestuia.

Johnson şi-a reieterat convingerea că "în timp ce realizarea unui acord în zilele următoare ar fi benefică pentru ambele părţi, Marea Britanie este, de asemenea, pregătită să pună capăt perioadei de tranziţie în condiţii similare celor avute cu Australia".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie