Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

MADR:Ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină în acvacultură

I.M.
Politică /

Ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină în acvacultură

Guvernul a aprobat joi o Hotărâre privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Actul normativ completează cu valoarea de 1.000.000 lei suma prevăzută iniţial la art.14 din Hotărârea Guvernului nr. 748/2018, în vederea asigurării resurselor financiare necesare aplicării schemei de ajutor de stat în anul 2020. În acest fel, vor fi efectuate plăţile aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată în acvacultură pentru anul 2020.

"Schema de ajutor de stat reprezintă reducerea accizei, care se acordă sub formă de rambursare, respectiv diferenţa dintre nivelul accizei standard prevăzut în Codul fiscal şi nivelul accizei reduse", se menţionează în comunicat.

Prin Hotărârea Guvernului nr.748/2018 a fost instituită schema de ajutor de stat pentru perioada 2018-2020, pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizată la efectuarea lucrărilor în acvacultură.

În această categorie se încadrează: transportul materialului piscicol, puiet în diferite stadii de dezvoltare, remonţi, reproducători, peşte de consum, materii prime şi materiale în interiorul fermei, lucrările agricole în ferme de acvacultură, discuire, însămânţare, cosire masa verde pe cuvetele heleşteielor, pomparea apei cu motopompe, destufizare, precum şi transportul materialului piscicol, puiet în diferite stadii de dezvoltare, remonţi, reproducători, peşte de consum, în afara fermei cu auto propriu, transmite Agerpres.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. dar mai urgenta este ajutorarea fermierilor pt. procurarea mat pt irigatii:pompe,siteme de udare si sa li se

    permita sa utilzeze gratuit ori ce sursa de apa de pe teritoriul tariiPana se pune la punct un sistem national de irigatii cheltuielile pt motorina sau enregia electrica necesare udarilor sa fie subventionate In acest fel ar primii o gura de aer si sitemul energetic care e in dificultate din cauza reduceri consumului datotita crizei.  

    Poate cineva sa explice DE CE ACUMA RETROACTIV (2018)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie