Antibiotice Iaşi
ICT

MAE a anunţat măsurile sanitare la secţiile de vot din străinătate pentru alegerile parlamentare

J.P.
Politică / 21 noiembrie 2020

MAE a anunţat măsurile sanitare la secţiile de vot din străinătate pentru alegerile parlamentare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că au fost publicate măsurile sanitare care se vor aplica la secţiile de vot din străinătate la alegerile parlamentare, ele fiind similare cu cele aplicabile în ţară. Între acestea se numără purtarea măştii de protecţie, păstrarea distanţei de minim un metru între persoane, dezinfecţia mâinilor, dar şi a spaţiilor şi a suprafeţelor şi obiectelor folosite la vot. Aceste măsuri vor fi coroborate cu cele existente în fiecare stat sau localitate, conform news.ro.

"Ministerul Afacerilor Externe informează că vineri, 20 noiembrie 2020, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Afacerilor Externe, cu avizul Autorităţii Electorale Permanente, privind măsurile şi acţiunile de sănătate publică cu aplicabilitate la secţiile de votare organizate în străinătate pentru alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor din 5-6 decembrie 2020", se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de MAE.

Documentul integral este disponibil pe site-ul MAE, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din acest an.

Principalele măsuri pentru prevenirea contaminării şi limitarea riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) în cazul secţiilor de votare din străinătate sunt similare cu cele implementate pentru desfăşurarea activităţilor electorale în România. Printre acestea, Ministerul Afacerilor Externe menţionează:

purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către participanţii la procesul electoral pe toată perioada în care se află în sediul secţiei de votare şi în localul de vot;

asigurarea distanţării fizice de minimum un metru între participanţii la procesul electoral;

dezinfecţia periodică şi după fiecare contact direct cu alte persoane a mâinilor participanţilor la procesul electoral;

dezinfecţia sau nebulizarea, după caz, a sediilor secţiilor de votare, înainte şi după terminarea votării, în ambele zile de votare;

dezinfecţia periodică a suprafeţelor şi a instrumentelor necesare votării, pe durata derulării procesului electoral.

MAE precizează că aceste măsuri vor fi coroborate cu măsurile sanitare în vigoare în statul de reşedinţă, regiunea şi localitatea în care este organizată secţia de votare din străinătate. În acest sens, MAE recomandă cetăţenilor români din străinătate să îşi însuşească regulile din ordinul menţionat, să se informeze din timp asupra măsurilor de siguranţă sanitară aplicabile la nivelul ţării/regiunii de reşedinţă şi să respecte cu stricteţe măsurile şi regulile stabilite în contextul pandemiei de COVID-19.

Totodată, MAE arată că regulile de protecţie individuală, de distanţare fizică, de igienă şi de acces în secţiile de votare vor fi afişate pe paginile de internet şi de social media ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, precum şi în locuri vizibile în sediul secţiei de votare şi în localul de vot. Totodată, personalul secţiilor de votare va depune toate eforturile pentru organizarea procesului de votare într-o manieră sigură şi eficientă.

MAE reaminteşte că românii cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării pot vota la alegerile parlamentare din acest an la oricare dintre cele 748 de secţii de votare organizate în străinătate pe parcursul a două zile - sâmbătă, 5 decembrie şi duminică, 6 decembrie 2020. Lista secţiilor de votare este disponibilă pe pagina de internet a MAE, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din acest an - http://www.mae.ro/node/52162.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro