Majorările de taxe au afectat vânzările "Ford" pe piaţa chineză

A.I.
Internaţional #Auto /

Majorările de taxe au afectat vânzările "Ford" pe piaţa chineză

Vânzările companiei "Ford" pe piaţa chineză au înregistrat un declin de 21% în primul trimestru din acest an, la 90.457 vehicule, ca rezultat al majorării taxelor pe cea mai mare piaţă auto din lume, informează Reuters.

La vehiculele care nu beneficiau de reduceri de taxe, livrările au urcat cu peste 10% în perioada ianuarie-martie 2017, a informat producătorul auto american.

În schimb, vânzările auto pe piaţa chineză au înregistrat în primul trimestru din acest an cel mai important avans din 2014, a anunţat marţi Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM). Vânzările totale, care includ camioanele şi autobuzele, au crescut cu 4% în martie, la 2,5 milioane de unităţi. CAAM se aşteaptă ca în 2017 livrările să crească cu 5%, faţă de un avans de 13,7% în 2016, potrivit Agerpres.

Anul trecut, autorităţile de la Beijing au decis să reducă la jumătate taxa de 10% la achiziţionarea maşinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici, pentru a stimula vânzările pe piaţa chineză. În ianuarie, taxa a fost majorată, de la 5% la 7,5%, iar în ianuarie 2018 urmează să ajungă la 10%.

Aproximativ 70%-75% din maşinile "Ford" vândute în China se calificau pentru reducerile de taxe, a declarat sâmbătă şeful Ford, Mark Fields, adăugând că se aşteaptă la îmbunătăţirea vânzărilor în următoarele luni.

Luna aceasta, "Ford" a anunţat că va lansa în 2018 un vehicul hibrid plug-in pe piaţa chineză şi un SUV complet electric în următorii cinci ani, în vederea îndeplinirii obiectivului de a investi în noile tehnologii.

Decizia "Ford" vine într-un moment în care autorităţile de la Beijing acordă subvenţii la achiziţionarea anumitor modele electrice şi cer producătorilor auto să vândă mai multe vehicule electrice, pentru a reduce poluarea şi a promova inovaţiile tehnologice.

"Ford" intenţionează ca până în 2025 aproximativ 70% din vehiculele sale vândute în China să fie hibride convenţionale, hibride plug-in sau complet electrice.

La începutul anului viitor, "Ford" va lansa sedanul Mondeo Energi, primul său model hibrid produs local, împreună cu partenerul chinez "Changan". China este cea mai mare piaţă auto din lume, înaintea SUA.

"Ford Motor" are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, "Ford", este prezent şi pe piaţa din ţara noastră.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS