MARCEL CIOLACU:"Pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate"

G.D.
Politică / 28 iunie

"Pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate"

Marcel Ciolacu a scris, astăzi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de mâine. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate şi trebuie taxate corect averile celor care trăiesc în lux. În plus, liderul PSD afirmă că mai este un subiect care trebuie lămurit în Coaliţie, precizând că e nevoie de un plan urgent pentru siguranţa energetică a ţării în perioada următoare, notează News.ro.

"Fac un ultim apel către colegii mei din Coaliţie, înainte de reuniunea de mâine, să înţeleagă necesitatea ca România să aibă un cadru fiscal modern si european. Nu putem continua cu un sistem învechit şi nedrept, care produce dezechilibre economice şi inechitate socială. Este un non-sens să aşteptăm un progres general pentru români cu un sistem regresiv, în care cine câştigă mai mult plăteşte procentual mai puţin!", scris liderul PSD.

El afirmă că, "oricât de tare ar deranja acest lucru, pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual, trebuie supraimpozitate. Totodată, trebuie taxate corect averile celor care trăiesc în lux".

"Statul are datoria de a-i ajuta, mai ales în această perioadă grea, atât pe angajaţii aflaţi în zona salariului minim pe economie, cât şi pe pensionarii cu cele mai mici venituri. A ne face că nu vedem această realitate înseamnă a pune un simplu bandaj pe o rană atunci exact când pacientul are nevoie de medicamente mai puternice! Nu vrem noi taxe care să împovăreze mediul de afaceri, ci vrem o reaşezare a sarcinii fiscale astfel încât toţi românii care câştigă cinstit din munca lor să simtă că sistemul fiscal este la fel de corect ca şi ei. Momentan, nu avem aşa ceva! De aceea, PSD nu se va opri până când nu vom realiza un sistem comparabil cu cele mai dezvoltate economii din Europa", spune preşedintele PSD.

El continuă: "Şi mai este un subiect care trebuie lămurit în Coaliţie. Este nevoie de un plan urgent pentru siguranţa energetică a ţării în perioada următoare. Susţinem protejarea mediului, ne respectăm angajamentele pe termen lung, dar prioritatea momentului este să-i protejăm pe români! Iar, în clipa de faţă, adevărul crud este că nu există o strategie energetică care să răspundă urgenţelor actuale".

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Pensiile speciale sunt prima etapa in drumul spre Jilava. Ca de ele nu se poate atinge nimeni fara sa -si dea foc la valiza.

  De la "taierea, supraimpozitarea, reducerea" lor a inceput povestea cu Dragnea. Mirare ca pana acum nu a aparul dosarul Ciolacu, cu ceva telepatic sau .. de pe la protectia ... ca le merge mintea.

  Dar sigur ca o sa apara daca mai insistati.  

  1. Nu spera si n-avea teama. Nu e altceva decat o noua miscare de prostire a populimii. Ca de obicei, va fi data o lege care va fi facuta sa fie declarata neconstitutionala. Ar trebui ca la trei legi declarate neconstitutionale sa fie automat dizolvat parlamentul si sa se organizeze alegeri anticipate. Dar aiasta nu se poate intr-o tara in care prostia si hotia sunt aparate de lege.

  toate sint cu trebuie si vom face , adica gargara pentru fraieri .

  1. Mai comentatorilor, dar ce destepti va credeti voi! E pentru fraieri si fraierii sunt altii. Cel de deasupra ta, zice de o miscare de prostire, dar la el nu merge. Mai, ce vi s-a ascutit voua mintea!

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro