Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

MARCEL CIOLACU: "Pentru restructurarea Guvernului este nevoie de voturile a jumătate plus unu"

M.I.
Politică /

Marcel Ciolacu (Sursă foto: Twitter)

Marcel Ciolacu (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat marţi că, din documentele studiate, rezultă că pentru restructurarea Guvernului ar fi nevoie de votul a jumătate plus unu din numărul parlamentarilor prezenţi.

El a spus că există două variante de lucru: una ca Guvernul să vină cu o restructurare în Parlament, iar alta cu schimbarea compoziţiei politice, menţionând că el ar prefera restructurarea, transmite Agerpres.

"Sunt două variante de lucru: una cu o restructurare şi alta cu modificare de compoziţie politică, exact ca la Constituţie. Eu aş prefera varianta cu restructurarea, dar nu este decizia mea, este decizia prim-ministrului. Cred că ar fi fost un guvern mai flexibil, mai suplu şi poate noi idei pentru programul de guvernare", a afirmat Ciolacu la Parlament.

Întrebat de câte voturi e nevoie pentru a trece restructurarea Guvernului, Ciolacu a precizat: "Aici sunt mai multe discuţii. Nu sunt un expert în constituţionalitate. Multe persoane spun că este o hotărâre a Parlamentului şi asta înseamnă că deciziile se iau cu voturile a jumătate plus unu dintre cei prezenţi, alţii spun că trebuie jumătate plus unu din numărul total".

"Dacă vreţi o părere personală, din documentele pe care le-am studiat astăzi, trebuie jumătate plus din cei prezenţi, există o decizie a Curţii Constituţionale în acest sens. (...). Dacă nu se vor face aceste voturi sau se fac 233 sau mai puţin, presupun că există o posibilitate ca cei care consideră că nu este corect să facă o sesizare la CCR", a explicat Ciolacu, potrivit Agerpres.

El a mai precizat că există o decizie a CCR potrivit căreia hotărârile Parlamentului se iau cu voturile a jumătate plus unu din numărul deputaţilor prezenţi.

În opinia lui Ciolacu, în acest caz, nu este vorba de o hotărâre de învestire a Guvernului, pentru că nu se schimbă premierul.

"Când vine un prim-ministru nou, este învestire. Noi vorbim de o compoziţie politică şi o restructurare a Guvernului. (...) Indiferent de vot, presupun că va fi o sesizare la CCR. Dacă vor fi 233 de voturi, nu văd care va fi temeiul", a mai spus Ciolacu.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat luni seară că săptămâna viitoare va cere în Parlament votul de încredere pentru Guvern.

Dăncilă a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD că nu îi este teamă de un vot negativ în Legislativ, informează aceiaşi sursă.

Ea a menţionat că nu s-a stabilit deocamdată dacă Guvernul va merge pe varianta restructurării sau a remanierii, dar că în eventualitatea în care se va opta pentru restructurare, noua formulă guvernamentală ar urma să aibă 19 ministere plus funcţia de prim-ministru.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS