Abonament gratuit

Marcel Ciolacu propune prelungirea mandatelor aleşilor locali

A.D.
Politică /

Marcel Ciolacu propune prelungirea mandatelor aleşilor locali

Până la finalul acestei săptămâni se va creiona un proiect legislativ pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali, afirmă preşedintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, după lungi discuţii cu liderii de partide, informează g4media.ro.

Ciolacu a spus pentru DC News: "Am avut discuţii cu toţi liderii de partid şi urmează, cred că şi la acest sfârşit de săptămână, să vorbim din nou. Noi am creionat o propunere legislativă, am transmis-o, chiar liderul PNL ne-a dat anumite modificări pe care le consideră dânşii necesare şi sunt ferm convins că până la sfârşitul săptămânii o să avem creionat un proiect legislative."

El a adăugat că proiectul legislativ trebuie adoptat neapărat de Parlament săptămâna viitoare, pentru că la data de 21 iunie expiră mandatele aleşilor locali şi, în lipsa acestei legi, vor fi blocate toate administraţiile locale.

Ciolacu a mai menţionat: "E o necesitate, aş dori ca oamenii să înţeleagă foarte bine. Este iar o gafă a Guvernului, s-au grăbit cu ordonanţa de urgenţă pe care Curtea Constituţională a găsit-o neconstituţională şi dacă nu intervenim rapid săptămâna viitoare, aşa cum am făcut când a fost cu starea de urgenţă şi starea de alertă, să existe o lege suport, atunci toţi aleşii locali nu îşi mai pot desfăşura activitatea după data de 21 iunie. După data de 21 iunie s-ar bloca toate administraţiile locale dacă Parlamentul, în săptămâna următoare, nu vine cu o lege de prelungire a mandatelor."

Liderul PSD a afirmat că şi-ar dori ca în acest proiect de lege să fie prevăzută şi data alegerilor locale.

Acesta a mai spus: "Eu aş vrea să venim în lege şi cu data alegerilor, cu un amendament, în cazul în care experţii, nu neapărat Guvernul, spun că încă există pericol pentru populaţie să poată fi prelungit. Alegerile trebuie ţinute, expiră mandatele, trebuie să intrăm într-o normalitate. (...) PSD crede că trebuie făcute alegerile locale când nu mai există niciun pericol asupra populaţiei şi când populaţia crede acest lucru. (...) Eu o să încerc, săptămâna viitoare, să am o discuţie şi cu specialiştii, (...) o să încercăm să ne informăm cât mai bine de la specialişti şi cred că jocul politic trebuie să înceteze măcar când transmitem oamenilor această siguranţă, că se pot ţine alegeri."

Curtea Constituţională (CCR) a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că ordonanţa de urgenţă prin care au fost prelungite mandatele aleşilor locali, precum şi legea PSD-ALDE-Pro România prin care Parlamentul şi-a arogat atribuţia de a stabili data alegerilor locale, sunt neconstituţionale, conchide sursa.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Unde-s fondurile UE ? Alții care atrag !!!

    Sì ce vreti, sa guvernati 20 ani pe mandat ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie