MARCEL VELA :"Intervenim în zece judeţe inundate"

A.B.
Politică / 19 iunie 2020

"Intervenim în zece judeţe inundate"

Autorităţile intervin în zece judeţe inundate, a anunţat ministrul de Interne Marcel Vela, precizând că prioritatea o reprezintă salvarea vieţilor omeneşti şi limitarea pagubelor materiale, potrivit News.ro.

Marcel Vela vizitează vineri, judeţul Caraş-Severin, care este afectat de inundaţii .

Ministrul de interne a declarat : "Am văzut râul Timiş care a depăşit cotele de inundaţie, a avut în aceste momente un debit foarte mare, au fost inundate unele locuinţe, au fost inundate terenuri agricole. În acest moment în România se intervine în zece judeţe, nu este singurul judeţ Caraş Severinul, dar este cel mai afectat până la această oră. Sunt situaţii în care ieri, de exemplu, dincolo de a avea pagube materiale riscam să avem victime, au rămas 20 de persoane izolate şi am reuşit să le salvăm. Ce ne preocupă în mod esenţial pe toţi este faptul pe care îl urmărim de obicei la orice situaţie de urgenţă de a nu avea victime şi de a limita cât mai mult pagubele materiale."

El a precizat că joi seara era în plan evacuarea a 500 de persoane, dar nu a mai fost nevoie de acest lucru.

"Aseară am avut în plan, era în lucru, evacuarea a 500 de persoane din satul Ciuca şi din Obreja, erau amenajate spaţiile de cazare în căminele culturale şi în sălile de sport din Caransebeş şi la locaţii ale rudelor, ale prietenilor persoanelor care puteau fi afectate, în general din proximitatea albiei râului Bistra, dar am stat în stand-by cu toate forţele, cu mijloace de transport, am evacuat doar voluntari pe cei care aveau unele afecţiuni sau erau bătrâni, locuiau singuri", a explicat Marcel Vela.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

27 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9453
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4182
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7622
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9300
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.6976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro