Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Marea Britanie pregăteşte o lege care să susţină competitivitatea şi deschiderea pentru afaceri a centrului financiar din City of London

J.P.
Internaţional /

Marea Britanie pregăteşte o lege care să susţină competitivitatea şi deschiderea pentru afaceri a centrului financiar din City of London

Marea Britanie pregăteşte o nouă lege a serviciilor financiare care să susţină competitivitatea şi deschiderea pentru afaceri a centrului financiar din City of London, după ieşirea din Uniunea Europeană, transmite Reuters, conform news.ro.

Deşi Marea Britanie a ieşit din UE în ianuarie, accesul său neliminat la piaţa comunitară a băncilor şi a altor firme financiare va continua până în decembrie, când va expira acordul de tranziţie.

Ministrul pentru servicii financiare, John Glen, a declarat luni că noua lege pentru serviciile financiare va crea un sistem modern, flexibil şi solid de reglementări financiare.

"Legea va susţine continuarea competitivităţii globale a sectorului britanic al serviciilor financiare, prin îmbunătăţirea standardelor prudenţiale globale, promovarea deschiderii faţă de pieţele internaţionale şi menţinerea eficienţei cadrului de reglementări pentru serviciile financiare şi soliditatea pieţei de capital", a declarat Glen.

Referirea la standardele prudenţiale globale va calma autorităţile de reglementare britanice, care au avertizat să nu fie slăbite standardele, la scrierea noilor reglementări.

"Menţinerea uui sistem de reglementări şi de supraveghere puternic şi solid şi atingerea celor mai ridicate standarde internaţionale merg mână în mână cu poziţia Marii Britanii de centru financiar global", a declarat Christopher Woolard, care se va retrage din funcţia de director general interimar al Autorităţii pentru Conduită Financiară.

UE, cel mai mare client al City of London, a anunţat că va acorda caselor britanice de cliring acces temporar pe piaţa sa, dar că nu va permite băncilor din Londra să ofere servicii directe clienţilor din UE, obligându-le să îşi transfere activităţile în noi centre europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

28 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1525
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5548
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3881
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0990

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie