Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

MARIUS BODEA (PNL): Primăria Iaşi a pierdut sistemul de termoficare al oraşului, printr-o sentinţă a Înaltei Curţi

D.F.
Politică /

 Primăria Iaşi a pierdut sistemul de termoficare al oraşului, printr-o sentinţă a Înaltei Curţi

Deputatul PNL Marius Bodea susţine că, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Primăria Iaşi a pierdut proprietatea asupra CET Iaşi, precizând că situaţia este critică, întrucât oraşul rămâne fără sistem de termoficare. În replică, primarul Mihai Chirica afirmă că nu este cazul "să panicăm lumea" şi i-a îndemnat pe ieşeni să-şi vadă de sărbători, întrucât Primăria îşi face treaba.

Liderul filialei municipale Iaşi a PNL, deputatul Marius Bodea, a precizat, într-o conferinţă de presă, că joi seară Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis o sentinţă "năucitoare" pentru Iaşi, el afirmând că Primăria a pierdut definitiv proprietatea asupra centralelor electrice de termoficare ale oraşului.

Deputatul liberal Marius Bodea a declarat: "Administraţia PSD a ultimilor 15 ani, ai cărei lideri au fost domnii Nichita şi Chirica, a lăsat Iaşiul fără termoficare. Oraşul a pierdut definitiv proprietatea centralelor electrice de termoficare, adică CET1 şi CET2. Este finalul unui litigiu care a fost ascuns de ochii ieşenilor. Înalta Curte a decis definitiv, fără nicio altă cale de atac, că Iaşiul nu mai are centrale de termoficare şi nici reţea de distribuţie. Ele aparţin lichidatorului judiciar care trebuie să le valorifice pe piaţă pentru a plăti creditorii".

El a amintit că în anul 2012 CET Iaşi a intrat în faliment, acumulând datorii de sute de milioane de lei, dar Primăria a continuat să utilizeze activele centralei.

Liberalul a mai afirmat că societatea Veolia, căreia i s-a concesionat sistemul de termoficare din Iaşi, poate cere de asemenea despăgubiri de la Primăria Iaşi, pentru că în contractul de delegare, încheiat pe 20 de ani, i s-a garantat punerea la dispoziţie a echipamentelor pentru producerea de servicii termice.

Totodată, deputatul Marius Bodea a atras atenţia că 25.000 de apartamente, zeci de instituţii publice, şcoli şi spitale nu mai au, din acest moment, furnizor de termoficare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Romania țară cu Justiția facuta de către niște RETARZI... atat la realizarea legilor cat si in partea de aplicare

    1. Pe succesurile justiției ar trebui sa-si puna tunurile, sa ne arate ce pot, alde Make si Codita.

      2 români neaoși

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie