Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

MARIUS PAŞCAN, PMP:"Rectificarea bugetară este un puci demagogic şi populist"

S.B.
Politică /

"Rectificarea bugetară este un puci demagogic şi populist"

Liderul deputaţilor PMP, Marius Paşcan, a firmă că rectificarea bugetară adoptată de Parlament este un "puci demagogic şi populist, periculos pentru economia României". Paşcan susţine că asta arată goana după voturi a PSD, dar şi faptul că sunt conştienţi că nu vor ajunge la guvernare şi vor să dinamiteze finanţele ţării pentru următorii ani, informează news.ro.

"Puci demagogic şi populist, periculos pentru economia României: PSD a dat electoral asaltul asupra Parlamentului, cântând voios «mă-mprumut la cămătari, ca să dau la lăutari» PSD şi sateliţii săi politici încearcă să dea foc vistieriei ţării, aflate oricum într-o stare critică. Azi, în plenul camerelor reunite ale Parlamentului, au declanşat mascarada, s-au pus pe majorări, pe dat pomeni din resurse şi bani care nu există, o dovadă de maximă iresponsabilitate politică.

Înţeleg, pesediştilor le este greu să dea ochii cu electoratul după guvernarea Dragnea-Dăncilă şi circul naţional de rigoare", a transmis, marţi, liderul deputaţilor PMP:

Potrivit sursei citate, Marius Paşcan afirmă că, în plină criză gnerată de coronaviru, "creşterea pensiilor cu 40%, dublarea alocaţiilor, stimulentul acordat profesorilor şi creşterea anticipată a salariilor înseamnă un deficit bugetar brutal de 20%, care conduce inechivoc către falimentul economiei naţionale".

"Cifrele nu mint. În perioada ianuarie - iulie 2020, veniturile curente ale Guvernului au fost de 164,2 miliarde de lei. În acelaşi interval, cheltuielile cu salariile şi asistenţa socială au fost de 143,1 miliarde de lei. Din tot ce a încasat statul român, 87,1% s-a dus pe salarii şi pensii. Prin comparaţie, veniturile fiscale (taxe şi impozite) au fost de 83,9 miliarde de lei. Deci, pentru salarii şi prestaţii sociale, statul român plăteşte deja aproape dublu comparativ cu cât reuşeşte să încaseze din taxe şi impozite. Numai creşterea pensiilor cu 40% înseamnă un efort bugetar anual de aproape 10 miliarde de euro, fonduri care, pur şi simplu, nu există decât în imaginaţia colectivă a unor iresponsabili, preocupaţi doar de propria demagogie populistă, cu impact preponderent electoral şi destabilizator pentru ţara noastră", a mai transmis PAşcan.

Potrivit acestuia, "această tentativă a PSD înseamnă disperare după voturi şi sabotaj pentru următorii patru ani în bunul stil al guvernanţilor din perioada 2007 - 2008".

"Ştiind că nu are cum să ajungă la guvernare, PSD încearcă să mineze terenul următoarei guvernări. Din aceste raţiuni simple, dar şi pentru că nu ne plac politicienii populişti care se laudă pe banii imaginari ai altora, PMP nu poate vota rectificarea bugetară în forma modificată de PSD şi de sateliţii săi în Parlament. Când nava se scufundă, cauţi să astupi găurile, nu bei şampanie după cum ne îndeamnă socialiştii şi baronii de caviar", a mai afirmat liderul deputaţilor PMP.

Acesta subiniază, însă, că PMP nu oferă un cec în alb Guvernului.

"Credem cu tărie că Executivul i-a înşelat pe pensionari în anul 2020 neaplicând, încă din ianuarie, legea 263/2010 care ar fi trebuit să ducă la o creştere cu 10,3% a pensiilor pe întreg parcursul anului. Şi faptul că Guvernul nu a aplicat legea este o problemă în sine care ar merita discutată mult mai profund, decât aberaţiile propuse azi de PSD. Cele 13,9 procente oferite de Guvern pentru patru luni reprezintă o sumă mai mică decât 10,3% pe tot parcursul anului. În medie, fiecare pensionar a fost furat, în 2020, cu 901 lei. Bani pe care PMP crede că Executivul ar trebui să-i plătească retroactiv", a mai transmis Paşcan, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie