Mark Zuckerberg l-a avertizat pe Donald Trump în privinţa riscului pe care îl reprezintă companiile chineze de tehnologie

A.B
Internaţional / 25 august 2020

Mark Zuckerberg l-a avertizat pe Donald Trump în privinţa riscului pe care îl reprezintă companiile chineze de tehnologie

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, l-a avertizat pe preşedintele Donal Trump, la o cină care a avut loc la Casa Albă în octombrie anul trecut, în privinţa riscului direct reprezentat de companiile chineze de tehnologie pentru companiile americane, potrivit publicaţiei Wall Street Journal, care citează persoane apropiate situaţiei, transmite CNBC şi News.ro

Zuckerberg ar fi argumentat că o combatere a firmelor respective ar trebui să fie o prioritate mai mare decât ţinerea sub control a Facebook.

În perioada cinei respective, Zuckerberg a avertizat oficiali şi parlamentari americani că firmele chineze de tehnologie reprezintă un risc pentru valorile americane şi dominaţia tehnologică a Statelor Unite.

Zuckerberg ar mai fi subliniat că TikTok, deţinută de compania ByteDance din Beijing, nu împărtăşeşte angajamentul Facebook pentru liberatea de expresie.

Reprezentantul republican Tom Cotton din Arkansas, şi liderul minorităţii din Senat Chuck Schumer, care s-au întâlnit cu Zuckerberg în septembrie, au cerut în octombrie deschiderea unei investigaţii referitoare la TikTok. La scurt timp a fost lansată o investigaţie legată de securitatea maţională, iar Trump a semnat în această lună un decret pentru interzicerea aplicaţiei, din cauza îngrijorărilor legate de securitatea naţională.

TikTok a confirmat în acest weekend că a lansat o acţiune în justiţie împotriva interdicţiei.

Aplicaţia TikTok este o concurentă majoră pentru afacerile Facebook. Aplicaţia de socializare video, a cărei popularitate a crescut puternic în ultimele luni, concurează direct cu Instagram.

Având în vedere mărimea audienţei TikTok, este posibil ca firmele să plătească mai degrabă pentru spaţiu publicitar pe TikTok decât pe Instagram sau pe Facebook.

Consilierul pentru comerţ al Casei Albe Peter Navarro a declarat luni, pentru CNBC, că Zuckerberg are "zero influenţă" atunci când este vorba despre TikTok şi că informaţia are "credibilitate zero".

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat luni pentru CNBC: "Mark nu a pledat niciodată oentru interzicerea TikTok. El a afirmat public în repetate rânduri că cei ai mari concurenţi ai companiilor americane de tehnologie sunt companiile chineze, cu valori care nu se aliniază idealurilor democratice, cum este libertatea de exprimare. Este ridicol să sugerezi că îngrijorări vechi legate de securitatea naţională, exprimate de politicieni de ambele părţi, au fost influenţate doar de declaraţiile lui Mark".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro