Marko Bela, mulţumit de rezultatele alegerilor locale

L.C.
Ziarul BURSA #Politică / 22 iunie 2004

Rezultatele obţinute de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) în alegerile locale au depăşit aşteptările formaţiunii, a declarat, ieri, liderul acesteia, Marko Bela. UDMR a cîştigat 187 posturi de primar, în comparaţie cu alegerile din 2000, cînd numărul total al mandatelor de primari UDMR s-a ridicat la 146.

Marko Bela consideră că, în multe localităţi, oamenii au renunţat la votul etnic, preferînd să aleagă calitatea oamenilor. "Cîştigarea primăriei din Satu Mare de către candidatul UDMR constituie un astfel de exemplu, avînd în vedere că populaţia maghiară de aici este de 40%", a declarat Marko Bela. Domnia sa a subliniat că votul etnic există în continuare, însă se întrezăreşte o schimbare de mentalitate.

UDMR a reuşit să cîştige, prin negociere, şefia a cinci consilii judeţene - Harghita, Covasna, Mureş, Satu Mare şi Bihor, faţă de două în 1996 şi patru în 2000. O altă victorie a UDMR este eliminarea reprezentantului PRM de la primăria Clujului, Gheorghe Funar. În ceea ce priveşte colaborările politice, liderul UDMR a reafirmat sprijinul acordat partidului de guvernămînt, însă nu exclude o eventuală colaborare postelectorală cu Alianţa PNL-PD.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro