Mass-media: "Cherecheş dă România în judecată la CEDO"

T.B.
Politică / 26 martie

Mass-media: "Cherecheş dă România în judecată la CEDO"

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a dat România în judecată la CEDO, reclamând faptul că nu a avut parte de un proces echitabil, în dosarul în care a fost condamnat pentru corupţie, a anunţat avocatul acestuia, Răzvan Doseanu, informează agerpres.

Potrivit sursei, "De ce la CEDO? Pentru că acele căi interne de atac, pe care le-am exercitat legal până în prezent, au fost respinse. Mai avem în desfăşurare o contestaţie în anulare la Curtea de Apel Cluj, cu termen în 5 aprilie, adică exact dosarul pentru care am solicitat astăzi şi s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea de strămutare (...) Cu siguranţă nu a avut dreptul la un proces echitabil şi a fost condamnat, în opinia apărării, de un judecător aflat într-o stare de incompatibilitate şi, pe lângă această situaţie, mai sunt şi alte motive invocate în plângerea înregistrată la CEDO. Există o cauză Cherecheş contra României (...) Nu ne interesează daunele, ne interesează să se constate exact faptul că a fost încălcat dreptul la un proces echitabil faţă de domnul Cătălin Cherecheş şi că au fost şi alte drepturi încălcate pe parcursul desfăşurării urmăririi penale şi ulterior a judecăţii în primă instanţă şi în apel la Cluj", a declarat avocatul Răzvan Doseanu la un post de televiziune.

Anunţul vine în contextul în care Cherecheş a introdus pe rolul Curţii de Apel Cluj o contestaţie în anulare (cale extraordinară de atac) împotriva deciziei de condamnare, însă el a solicitat marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie strămutarea acestui proces, precizează sursa.

El consideră că dosarul, în care solicită admiterea contestaţiei în anulare, nu ar trebui soluţionat de colegii judecătoarei care a făcut parte din completul care l-a condamnat definitiv la cinci ani închisoare, notează agerpres.

Potrivit sursei citate, "Domnul Cătălin Cherecheş a solicitat să i se aprobe strămutarea soluţionării contestaţiei în anulare de la Curtea de Apel Cluj la orice altă curte de apel, pentru că e o situaţie delicată, în care colegii doamnei magistrat, colegii de secţie, colegii de birou să se pronunţe exact cu privire la propria colegă. Credem că ar fi echitabil ca să existe o altă curte de apel, unde să nu existe niciun risc de lipsă de imparţialitate", a explicat avocatul.

Pe de altă parte, Răzvan Doseanu a dezvăluit că fostul primar beneficiază de condiţii decente la Penitenciarul Rahova, amintind încă o dată de "garanţiile" pe care autorităţile române le-ar fi dat celor din Germania, în momentul extrădării, adaugă sursa.

"Am discutat personal cu domnul Cătălin Cherecheş în cursul zilei de ieri şi, sigur, astăzi a participat şi prin videoconferinţă, dar ieri ne-am văzut şi faţă în faţă. Mi-a spus că este într-o cameră cu încă alte două persoane, sunt condiţii decente de detenţie, cel puţin până în acest moment. Se pare că, într-adevăr, Administraţia Naţională a Penitenciarelor respectă acele garanţii care au fost oferite autorităţilor germane în momentul în care s-a cerut şi s-a obţinut extrădarea", a mai declarat avocatul, potrivit agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mare tâmpit Chereches asta … Spagar nenorocit cu tupeu …Pușcăriaș cu acte ..

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb