"Mefin" Sinaia îşi majorează, din nou, capitalul social

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 mai 2004

"Mefin" Sinaia intenţionează să îşi majoreze capitalul social prin aport în numerar cu suma de 77 miliarde de lei, potrivit unui comunicat al companiei. În acest scop, societatea va emite un număr de 3 milioane de acţiuni, cu valoarea nominală de 25.000 lei. Deţinătorii de titluri înscrişi în Registrul Acţionarilor la data de 29 mai vor putea subscrie acţiuni la valoarea nominală, proporţional cu numărul de titluri pe care le vor avea în posesie la data respectivă. Operaţiunea de majorare a fost iniţiată de acţionarul "DCI Walbridge Partners", care a semnat un contract de vînzare-cumpărare a acţiunilor deţinute de stat, reprezentînd 72,17% din capitalul social al emitentului.

La începutul anului curent, "Mefin" şi-a majorat capitalul social cu suma de 10,3 miliarde de lei. Adunarea Generală a Acţionarilor hotărîse, la sfîrşitul lunii decembrie, majorarea capitalului social cu 12 miliarde de lei prin emisiune de noi acţiuni, la valoarea nominală de 25.000 lei. În urma încheierii perioadei de subscriere, care s-a derulat între 22 ianuarie şi 20 februarie 2004, au fost subscrise şi vărsate acţiuni în valoare de 10,3 miliarde de lei.

"Mefin" este specializată în proiectarea, producerea şi comercializarea de echipamente de injecţie pentru motoare Diesel, componente şi piese de schimb aferente, piese turnate şi extrudate, alte echipamente, instalaţii şi SDV-uri. Societatea este listată la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul MEF. Preţul acţiunilor "Mefin" s-a apreciat pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 41.500 lei/acţiune, cu 12,16% mai mare decît nivelul înregistrat la finele şedinţei de tranzacţionare de marţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro