Metodologie de prioritizare pentru 25 de spitale construite prin PNRR

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică #Sănătate / 18 iulie 2022

Metodologie de prioritizare pentru 25 de spitale construite prin PNRR

Ministerul Sănătăţii prioritizează construirea a 25 de spitale prin fondurile alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, din cele 49 de obiective de investiţii înscrise, conform unui comunicat de presă emis, vineri, de instituţia publică.

În acest scop, ministerul de resort a postat, în consultare publică, pe site-ul propriu, Metodologia de prioritizare a investiţiilor în infrastructura publică de sănătate aferente Componentei 12 - Sănătate din PNRR, Investiţiile 2.1 şi 2.2. - Infrastructură spitalicească publică nouă, incluzând echipamentele şi aparatura medicală.

Proiectul de hotărâre de guvern iniţiat de Ministerul Sănătăţii include opt criterii pentru respectarea cărora proiectele pentru viitoarele unităţi sanitare primesc puncte. Primul criteriu este legat de interes pe care îl are unitatea sanitară; investiţiile de interes naţional primesc 10 puncte, cele de interes regional au 5 puncte, în timp ce investiţiile de interes local primesc 2 puncte.

Al doilea criteriu priveşte patologia primară, punctele fiind acordate astfel: câte 10 puncte pentru cardiologie şi chirurgie cardiovasculară, oncologie, pediatrie / neonatologie, boli infecţioase, psihiatrie. Alte patologii nu sunt punctate. Investiţiile care includ mai multe tipuri de specialităţi/patologii primare vor fi punctate o singură dată cu maximum 10 puncte.

Criteriul al al treilea vizează bugetul investiţiei, în euro fără TVA. Proiectele cu buget până în 150 milioane euro primesc 20 puncte, iar cele cu buget între 151-206,87 milioane euuro primesc 5 puncte.

Factor de corecţie punctaj este un alt criteriu, în baza căruia proiectele pentru spital regional în judeţ vor avea 15 puncte, iar altă investiţie majoră, în localitate, pentru care se face aplicaţia de finanţare este evaluată cu 5 puncte.

Dacă investiţia este situată într-o localitate a unui centru universitar medical primeşte un punct, iar dacă investiţia nu este situată într-o localitate a unui centru universitar medical va avea 5 puncte.

Maturitatea proiectului/etapele proiectului reprezintă un alt criteriu, în cadrul căruia se ţine cont de existenţa dreptului de proprietate sau a altui drept asupra terenului, existenţa certificatului de urbanism şi avizelor şi acordurilor necesare în cadrul procedurii de emitere a autorizaţiei de construire. Acest criteriu se va nota cu 10 puncte.

Al şaptelea criteriu se referă la numărul de paturi cu spitalizare continuă din cadrul investiţiei; cu cât numărul de paturi este mai mare, cu atât mai multe puncte va primi proiectul.

Ultimul criteriu este respectarea cerinţelor de eficienţă energetică (NZEB), conform legislaţiei naţionale şi standardele de calitate şi performanţă existente la nivel internaţional.

Includerea proiectelor în lista proiectelor finanţate prin PNRR va fi propusă de către Ministerul Sănătăţii, respectând prevederile metodologiei de prioritizare. Lista va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern, ulterior demarându-se procedurile de finanţare specifice fiecărei investiţii.

Investiţia totală pentru cele 25 de spitale se ridică la peste 1,7 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

La mulţi ani de Marţişor
unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb