Abonament gratuit

Metro vinde lanţul Real pe un miliard de euro

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Metro vinde lanţul Real pe un miliard de euro

Mai puţin de 30 de magazine Real vor fi închise 

Lanţul german de retail Metro AG a ajuns, ieri, la un acord privind vânzarea diviziei sale de hipermarketuri Real, valoarea tranzacţiei fiind de un miliard de euro (1,09 miliarde de dolari), conform Reuters.

Vânzarea vine după ce, în decembrie, Metro anunţase că a intrat în negocieri exclusive cu un consorţiu alcătuit din investitorul imobiliar X+Bricks şi SCP Group, care şi-a exprimat interesul pentru achiziţia Real - reţea de magazine ce se confruntă cu probleme financiare.

Amintim că, luna trecută, surse apropiate situaţiei declarau, citate de Reuters, că Metro nu mai are aşteptări în sensul încheierii acordului pentru vânzarea Real.

Însă acum, în urma tranzacţiei, Metro se aşteaptă la un flux net de numerar de aproximativ 300 milioane de euro.

Metro aşteaptă ca viitorii proprietari ai hipermarketurilor Real să închidă mai puţin de 30 de magazine, conform unei scrisori văzute de Reuters, care a fost transmisă de CEO-ul Metro, Olaf Koch, către angajaţi.

Real are aproximativ 34.000 de salariaţi şi circa 270 de centre comerciale.

Lanţul german a vândut în ultimii ani active care nu sunt de bază, urmărind să se concentreze pe afacerile sale europene cash-and-carry care furnizează mărfuri pentru hoteluri, restaurante şi comercianţi independenţi.

În octombrie anul trecut, compania a fost de acord să vândă un pachet din operaţiunile sale chineze către operatorul local Wumart.

Acordul de vânzare a Real va genera un cost unic estimat de Metro la 200 de milioane de euro în exerciţiile financiare 2019-2020 şi 2021-2022. Acordul angajant urmează să fie încheiat, iar anumite "probleme deschise" sunt încă în curs de negociere, conform societăţii germane, care nu a specificat care sunt acestea.

Odată un conglomerat extins, Metro Group a trecut printr-un proces de restructurare în ultimii ani, vânzând magazinele Kaufhof şi separându-se de divizia de produse electronice de larg consum Ceconomy AG.

În anul fiscal 2018/2019, profitul Metro înainte de taxe şi dobânzi, deprecieri şi amortizări (EBITDA), excluzând contribuţiile din tranzacţiile imobiliare, a scăzut cu 4,2%, la 1,173 miliarde de euro.

Metro operează în 26 de ţări, având 771 de magazine şi 150.000 de angajaţi.

În decembrie 2019, Metro anunţase că se aşteaptă la un venit net de 1,5 miliarde de euro în urma vânzării unei participaţii majoritare deţinute la operaţiunile sale din China şi la divizia Real.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie