MFP a deschis o nouă sesiune de ajutor de stat

Mina Irina
Macroeconomie / 30 mai 2016

Ministerul Finanţelor Publice a deschis, astăzi, o nouă sesiune de ajutor de stat, cu un buget total de 250 de milioane de lei, iar cererile pot fi depuse până pe data de 10 iunie 2016, inclusiv, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

"Ministerul Finanţelor Publice anunţă că de astăzi, 30.05.2016, s-a deschis o nouă sesiune de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanţare în baza Hotărârii Guvernului nr. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă. Cererile se înregistrează până în 10.06.2016, inclusiv. Bugetul total alocat sesiunii este de 250 milioane de lei", se precizează în comunicatul Finanţelor.

Cererile de acord pentru finanţare, însoţite de documentele justificative, necesare în prima etapă de evaluare, se transmit prin poştă, prin servicii de curierat cu confirmare de primire sau se depun personal la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice.

"Înregistrarea Cererilor la Registratura generală a MFP se face exclusiv între 30.05 - 10.06.2016. Cererile de acord pentru finanţare înregistrate în afara perioadei 30.05 - 10.06.2016 se restituie şi nu sunt luate în considerare în procesul de analiză", se menţionează în comunicat.

Analiza cererilor începe numai după încheierea sesiunii de înregistrare, fără a avea importanţă ordinea înregistrării. În prima etapă de evaluare, Ministerul verifică îndeplinirea condiţiilor de conformitate, a criteriilor de eligibilitate şi calculează un punctaj în vederea încadrării în bugetul alocat schemei.

"Selectarea întreprinderilor solicitante de ajutor de stat se realizează în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut. Prima etapă de evaluare se încheie în maxim 30 de zile lucrătoare de la data închiderii sesiunii. Rezultatele se publică pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Întreprinderile selectate în prima etapa de evaluare transmit, în maxim 30 de zile lucrătoare de la data comunicării rezultatelor, planurile de afaceri, însoţite de restul documentelor justificative, în vederea analizării viabilităţii proiectelor şi a emiterii acordurilor pentru finanţare", se mai arată în comunicat.

Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr.332/2014 constă în dezvoltarea regională prin sprijinirea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă.

"Sumele se acordă sub formă de granturi de la bugetul de stat pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale. Până în prezent, în baza schemei, au fost aprobate 25 de proiecte de investiţii care vor genera 4.074 de noi locuri de muncă, pentru care a fost aprobat un ajutor de stat în valoare de 111,3 milioane de lei", conform MFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro