Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

MFP a împrumutat, ieri, 1,192 miliarde lei de la bănci

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

MFP a împrumutat, ieri, 1,192 miliarde lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, ieri, 1,192 miliarde lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 53 de luni, la un randament mediu de 3,89% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de ieri a fost de 800 de milioane de lei, iar băncile au subscris peste 2,037 miliarde de lei.

Pentru astăzi, este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 120 de milioane de lei la randamentul stabilit ieri.

Ministerul Finanţelor Publice a planificat, în această lună, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 4,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni, conform Agerpres.

Suma este mai mică cu 930 de milioane de lei faţă de cea programată pentru luna decembrie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS