MFP a împrumutat, ieri, 781,3 milioane lei de la bănci

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 ianuarie 2020

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, ieri, 736,3 milioane lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală la 44 de luni, la un randament mediu de 3,78% pe an, potrivit datelor trans-mise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de ieri a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 2,1 miliarde de lei, conform Agerpres.

Pentru astăzi, este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit ieri.

Tot ieri, MFP a atras 45 de milioane de lei de la instituţiile de credit, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 300 milioane de lei, la o dobândă de 4,78% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 177 de luni, conform datelor BNR.

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 45 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 275 de milioane de lei.

Ministerul de resort a planificat, în luna ianuarie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 4,1 miliarde lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este mai redusă cu 930 de milioane de lei faţă de cea programată pentru luna decembrie a anului trecut şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro