Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

MFP:"Experţiii iau în calcul modificarea sistemului actual de redirecţionare a 2% din impozit "

A.C.
Macroeconomie /

Siglă MFP (Sursa foto: Facebook)

Siglă MFP (Sursa foto: Facebook)

Experţii care lucrează la proiectul Codului Economic iau în calcul modificarea sistemului actual de redirecţionare a 2% din impozit prin introducerea donaţiei în sistemul de deduceri personale din venitul global al contribuabilului, potrivit unui comunicat al Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

În comunicat se precizează: "O paletă largă de specialişti sunt cooptaţi în grupuri de lucru, care analizează conceptul de administrare a venitului global anual şi care lucrează la un sistem de deduceri personale, care include sponsorizări ale ONG-urilor sau donaţii pentru cauze umanitare. Societatea civilă ar avea posibilitatea să obţină finanţări mai mari decât cele provenite din redirecţionarea a 2% din impozit, aşa cum se întâmplă acum".

MFP susţine că experţii discută mai multe variante: fie păstrarea sistemului actual de redirecţionare a 2% din impozit, fie introducerea donaţiei în sistemul de deduceri personale din venitul global al contribuabilului. În viitorul sistem, sumele donate ar putea fi deduse integral în limita a 1000 lei/membru al gospodăriei (familiei).

Conform sursei citate, după finalizarea analizelor şi a simulărilor necesare, proiectul Codului Economic, care va include modificările Codului fiscal, va fi supus dezbaterii publice şi înaintat Parlamentului României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS