Michelle Obama îl atacă, cu o lună înainte de alegeri pe Trump

A.B.
Internaţional / 07 octombrie 2020

Michelle Obama îl atacă, cu o lună înainte de alegeri pe Trump

Donald Trump este "rasist" şi seamănă "frica şi confuzia" în mintea americanilor, denunţă fosta Primă Doamnă Michelle Obama într-un adevărat rechizitoriu dur, cu mai puţin de o lună înainte de alegerile americane, relatează AFP şi News.ro

"Ceea ce face preşedintele este în mod clar fals, este rău din punct de vedere moral şi, da, este raist", l-a acuzat ea, referindu-se la valul de manifestaţii împotriva brutalităţii poliţiei, asimilate de către Donald Trump "terorismului intern".

Manifestaţii împotriva rasismului declanşate de moartea lui George Floyd au degenerat uneori în revolte, iar unele s-au transformat în drame, după intervenţia unor miliţii de extremă dreapta.

Însă "numai o mică parte a manifestanţilor s-a confruntat cu violenţe", subliniază Michelle Obama în acest mesaj video, în care îndeamnă la mobilizare în favoarea candidatului democrat în alegerile prezidenţiale Joe Biden, un lider care are "inima, expereinţa şi temperamentul necesare să ne conducă spre zile mai bune".

În faţa "minciunilor" lui Trump şi "conspiraţiilor nebune repetate într-una", "chiar şi oamenilor raţionali li se poate face frică", insistă Michelle Obama.

"Iar singurul lucru la care acest preşedinte este cu adevărat bun este folosirea fricii şi confuziei şi răspândirea de minciuni pentru a câştiga", declară ea.

"Dacă stânga obţine puterea, ei vor demola periferiile" rezidenţiale, susţinea Donald Trump la sfârşitul lui august, la Convenţia republicană.

Democraţii îi apără pe "anarhişti, agitatori, răzvrătiţi, jefuitori şi pe cei care ard steagul", adăuga el.

"Imaginaţi-vă la ce suspiciuni eşti supus din ziua în care te naşti doar din cauza culorii pielii tale", declară soţia primului preşedinte de culoare din istoria Statelor Unite, adresându-se alegătorilor indecişi.

"Rasismul, frica, disensiunea. Acestea sunt arme puternice şi ele pot distruge o naţiune, dacă nu le atacăm frontal", subliniază ea.

În august, în timpul Convenţiei democrate, fosta Primă Doamnă l-a atacat deja pe fostul magnat în domeniul imobiliar newyorkez, pe care l-a catalogat drept un factor de "disensiune" căruia-i lipseşte total "empatia".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

28 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0233
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5217
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4989
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro