Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Mihai Ivaşcu, desemnat în funcţia de Raportor pentru Bugetul CESE pe anul 2021

M.A.
Macroeconomie /

Mihai Ivaşcu (Sursa foto: Twitter)

Mihai Ivaşcu (Sursa foto: Twitter)

Comitetul Economic şi Social European (CESE) l-a desemnat în funcţia de Raportor pentru Bugetul CESE pe anul 2021 pe Mihai Ivaşcu, Consilier al Preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), devenind astfel primul român căruia i se încredinţează o astfel de responsabilitate, se arată într-un comunicat remis, Ziarului Bursa..

Potrivit sursei citate, lucrările din cadrul CESE au demarat deja procedura de aprobare a bugetului care se va finaliza, în acest an, în octombrie.

Mihai Ivaşcu a avut o primă întrevedere, în noua sa calitate, cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru Buget şi Administraţie, alături de Milena Angelova, Vice-Preşedinta pe Buget a CESE, în care au fost expuse perspectivele şi proiectele Comitetului Economic şi Social European. Totodată, au fost purtate discuţii cu privire la negocierile privind cadrul financiar multianual (CFM) - Bugetul Uniunii Europene pentru anii 2021-2027.

Mihai Ivaşcu a declarat: "Comparativ cu precedentele negocieri privind cadrul financiar multianual, suntem deja în întârziere. Europa are o agenda ambiţioasă care trebuie susţinută de un buget solid si robust. Avem nevoie de o soluţie comună, rapidă şi ambiţioasă privind bugetul Uniunii, în interesul tuturor cetăţenilor europeni. Am fost extrem de impresionat de determinarea Comisarului European pentru Buget şi Administraţie, Domnul Johannes Hahn, de a ajunge la un acord cât mai rapid asupra CFM 2021-2027. Toţi cei implicaţi au o răspundere deosebită în această perioadă extrem de aglomerată, cu multe probleme pe agenda Uniunii Europene, multe din ele neaşteptate."

Comitetul Economic şi Social European (CESE) este un organism consultativ al UE format din reprezentanţi ai organizaţiilor lucrătorilor şi angajatorilor şi ai altor grupuri de interese. CESE transmite avize pe probleme europene către Comisia Europeană, Consiliul UE şi Parlamentul European, acţionând, astfel, ca o punte între instituţiile europene cu rol de decizie şi cetăţenii UE.

Cadrul financiar multianual (CFM) reprezintă bugetul pe termen lung al UE. El stabileşte limitele cheltuielilor UE în ansamblu, dar şi pentru diferitele zone de activitate. Bugetele anuale ale UE trebuie întotdeauna să fie stabilite în limitele Cadrului Financiar Multianual. CFM-ul trebuie adoptat pentru cel puţin 5 ani, dar cutuma recentă a fost de adoptare pentru o perioadă de 7 ani.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS