Ministerul Agriculturii plăteşte peste 56,4 milioane de lei producătorilor agricoli din sectorul vegetal

F.D.
Miscellanea / 29 septembrie

Ministerul Agriculturii plăteşte peste 56,4 milioane de lei producătorilor agricoli din sectorul vegetal

Producătorii agricoli din sectorul vegetal vor primi sprijinul financiar de peste 56,4 milioane de lei pentru susţinerea unor cheltuieli angajate în perioada 24 februarie - 12 august 2022, informează astăzi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, valoarea grantului financiar unitar este de 875 lei/hectar, echivalentul sumei de 176,80 euro/hectar, stabilit la rata de schimb de 4,9489 lei pentru un euro.

Suma care se acordă beneficiarilor este obţinută prin înmulţirea grantului financiar unitar, exprimat în lei/hectar, cu suprafaţa declarată cu plantaţii pomicole pe rod şi/sau cu arbuşti fructiferi şi/sau cu plantaţii viticole pe rod cu struguri pentru vin, din Cererea unică de plată 2022, exprimată în hectare, iar valoarea maximă este de 175.000 lei/beneficiar.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), prin APIA, va plăti în total peste 56,4 milioane lei solicitanţilor care au accesat această formă de ajutor de stat, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1032/18.08.2022, din finanţare externă nerambursabilă, conform Anexei la Regulamentul delegat (UE) 2022/467.

Obiectivul acestei scheme de susţinere financiară l-a reprezentat asigurarea unui grant financiar producătorilor agricoli din sectorul vegetal pentru susţinerea unor cheltuieli angajate în perioada 24 februarie - 12 august 2022.

Cheltuielile se referă la achiziţia de resurse materiale, respectiv de produse fertilizante şi/sau produse de protecţie a plantelor şi/sau motorină, necesare în anul 2022 pe suprafeţele cu plantaţii pomicole pe rod şi/sau cu arbuşti fructiferi şi/sau cu plantaţii viticole pe rod cu struguri pentru vin, care utilizează eficient resursele, gestionează nutrienţii şi aplică metode de producţie favorabile mediului şi climei prin activitatea agricolă de întreţinere a plantaţiilor pe care o desfăşoară.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro