Ministerul Antreprenoriatului organizează Târgul Naţional de Artizanat şi Meşteşuguri

V.G.
Miscellanea / 27 octombrie 2022

Ministerul Antreprenoriatului organizează Târgul Naţional de Artizanat şi Meşteşuguri

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), prin Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovarea Exportului (AIMMAIPE Iaşi), organizează în perioada 3 - 6 noiembrie Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2022, arată un comunicat transmis redacţiei.

Evenimentul va avea loc la Iaşi, în incinta Atrium - Palas Mall, iar expozanţii pot participa gratuit şi îşi pot deconta cheltuielile în limita a 2.500 de lei.

Potrivit sursei citate, firmele mici şi mijlocii, precum şi meşteşugarii români sunt printre cele mai afectate entităţi economice de schimbările aduse Codului Fiscal, precum şi de costurile tot mai ridicate la energie electrică, combustibil şi gaze. În aceste condiţii, meşteşugarii şi artizanii români sunt sprijiniţi să rămână pe piaţă şi să ducă mai departe meserii tot mai puţin atractive pentru noile generaţii.

100 de expozanţi din toată ţara sunt aşteptaţi să participe la ediţia din acest an a Târgului Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri, de la Iaşi, iar aceştia pot participa gratuit prin intermediul "Programului naţional pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului".

MAT le asigură participarea gratuită în cadrul evenimentului organizat în inima Moldovei şi le oferă o sumă forfetară de 2.500 de lei pentru decontarea cheltuielilor pentru cazare şi transportul beneficiarilor şi produselor acestora la eveniment. Condiţia pentru ca meşteşugarii români să obţină aceşti bani este să se înscrie pe site-ul programelor pentru IMM-uri pentru participarea la târgul organizat la Iaşi. Data limită pentru înscrieri este 29 octombrie 2022, ora 20.00.

Ca să poată primi banii oferiţi de MAT, participanţii trebuie să depună cererea de decontare tot prin intermediul aplicaţiei, în cel mult 10 zile lucrătoare de la data închiderii târgului şi trebuie să fie prezenţi la eveniment pe toată durata acestuia.

Evenimentul se adresează întreprinderilor mici şi mijlocii, societăţilor cooperative, inclusiv a societăţilor cooperative meşteşugăreşti mixte, persoanelor fizice autorizate care desfăşoară activităţi economice în mod independent, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale, precum şi asociaţiilor sau fundaţiilor.

Participanţii trebuie să aibă ca obiect de activitate producerea şi comercializarea produselor care păstrează specificul execuţiei manuale şi artizanale, prestarea serviciilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual sau au ca scop promovarea meşteşugurilor, a meseriilor, a produselor şi a serviciilor cu specific traditional. O altă cerinţă este să aibă fie înregistraţi şi să îşi desfăşoare activitatea pe teritoriul României, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro