MINISTERUL DEZVOLTĂRII:Proiecte de cooperare între ţara noastră şi Ucraina, în valoare de 65,9 milioane euro

V.G.
Politică / 4 noiembrie 2022

Proiecte de cooperare între ţara noastră şi Ucraina, în valoare de 65,9 milioane euro

Cea de-a şaptea reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului Operaţional Comun România-Ucraina a avut loc ieri, în format online, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

Conform sursei citate, în cadrul acesteia s-au analizat stadiul implementării programului şi măsurile necesare pentru a accelera ritmul de derulare a proiectelor, având în vedere necesitatea finalizării acestora până la sfârşitul anului 2023.

În prezent, Programul România-Ucraina finanţează 66 de proiecte, cu o valoare totală de 65,9 milioane euro, din care 51,8 milioane euro sunt fonduri nerambursabile. Proiectele vizează atât investiţii în infrastructură, cât şi achiziţia de dotări, schimburi de experienţă şi instruiri comune ale partenerilor din cele două state participante.

Până la data reuniunii, au fost plătite beneficiarilor 38 milioane euro, constând atât în prefinanţări, cât şi în plăţi finale pentru proiectele care şi-au încheiat deja activităţile.

În cadrul reuniunii, a fost discutat şi proiectul de regulament european, elaborat pentru a veni în sprijinul programelor, în contextul conflictului din Ucraina şi al suspendării programelor de cooperare cu Rusia şi Belarus, prin care sunt vizate măsuri de flexibilizare a implementării proiectelor şi simplificarea anumitor proceduri de management al programului.

La întâlnire au participat reprezentanţii Autorităţii de Management (MDLPA), ai Secretariatului Tehnic Comun (BRCT Suceava), autorităţile locale din judeţele şi oblasturile care fac parte din aria programului, precum şi reprezentanţii Autorităţilor Naţionale din cele două state şi ai Comisiei Europene, se precizează în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro