Abonament gratuit

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE:Strategia de administrare a datoriei publice guvernamentale a fost revizuită

Cristina Radu
Macroeconomie /

Strategia de administrare a datoriei publice guvernamentale a fost revizuită

Strategia de administrare a datoriei publice guvernamentale a fost revizuită pentru 2017-2019 pentru a fi în conformitate cu indicatorii bugetari din Strategia Fiscal-Bugetară pe termen mediu, potrivit Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Principalele obiective ale Ministerului Finanţelor Publice în administrarea datoriei publice guvernamentale pentru 2017-2019 sunt: dezvoltarea pieţei interne a titlurilor de stat; limitarea riscurilor prezentate de portofoliul datoriei publice guvernamentale; asigurarea finanţării administraţiei publice centrale prin reducerea costurilor pe termen mediu şi lung, potrivit unui comunicat al MFP.

Ministerul Finanţelor Publice decide sursele de finanţare şi momentele de emisiune în funcţie de evoluţiile macroeconomice şi ale pieţelor financiare. În prezent, rezerva în valută este de circa 6,3 miliarde de euro şi este pusă ca precauţie la dispoziţia Trezoreriei Statului pentru a limita riscul de refinanţare.

Dezvoltarea pieţei interne a titlurilor de stat este un obiectiv strategic de creştere a eficienţei segmentului, îmbunătăţire a lichidităţii şi diversificare a investitorilor. Pentru creşterea accesibilităţii persoanelor fizice la cumpărarea titlurilor de stat, se va introduce Programul Tezaur, prin intermediul căruia populaţia va putea subscrie certificate de trezorerie la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului. Totodată, Programul Fidelis de emisiuni de titluri de stat pentru populaţie prin intermediul pieţei bursiere se va desfăşura în continuare.

În 2017-2019, România îşi va asigura finanţarea prin emisiuni de titluri de stat lansate pe piaţa internă, emiterea de euroobligaţiuni pe pieţele internaţionale de capital şi contractarea de împrumuturi externe de la instituţii financiare internaţionale, în condiţii avantajoase pentru statul român, potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie