Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE:680 de milioane de euro pentru sprijinirea mediului de afaceri şi sistemului medical

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene a anunţat că în perioada următoare, din fondurile alocate de Comisia de la Bruxelles, 680 de milioane de euro sunt destinaţi pentru sprijinirea mediului de afacaeri şi a sistemului medical.

Astfel, pentru plata angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic conform legislaţiei, Ministerul Fondurilor Europene decontează 300 de milioane de euro, echivalentul a aproximativ 620.000 de salarii. Vor fi susţinute astfel firmele din sectoarele economice care întâmpină dificultăţi precum turism, transporturi sau alimentaţie publică şi import-export. Fondurile europene vor fi accesate de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) din subordinea Ministerului Muncii, urmând ca această instituţie să ofere sprijinul financiar angajaţilor care intră în şomaj tehnic.

Pentru sănătate sunt alocate alte 350 de milioane de euro necesari serviciilor medicale, inclusiv achiziţionării de teste pentru depistarea Covid-19, dar şi echipamentelor de protecţie şi aparaturii de ventilare mecanică.

Cheltuielile cu hrana alocate populaţiei aflate în carantină timp de 14 zile se ridică la 30 milioane de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 335.000 de persoane.

Complementar măsurilor deja aprobate de Guvern, Ministerul Fondurilor Europene a solicitat Comisiei Europene adoptarea urgentă a unui pachet integrat de măsuri care va permite sprijinirea economiei, în special în perioada ce va urma după deblocarea stării actuale de urgenţă. Se are în vedere flexibilizarea condiţiilor de modificare a programelor operaţionale în vederea sprijinirii implementării eficiente a programelor şi pentru evitarea riscului de dezangajare ce poate apare în aceas-tă perioadă, precum şi măsuri necesare asigurării capitalului de lucru.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS