Ministerul Muncii: Obiectivul Strategiei Naţionale pentru Formarea Adulţilor este creşterea şanselor de angajare

F.D.
Miscellanea / 29 decembrie 2023

Ministerul Muncii: Obiectivul Strategiei Naţionale pentru Formarea Adulţilor este creşterea şanselor de angajare

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale precizează, vineri seară, că obiectivul principal al Strategiei Naţionale pentru Formarea Adulţilor este creşterea şanselor de angajare şi dublarea ratei de participare a adulţilor la învăţarea pe tot parcursul vieţii, de la 5,9% în prezent la 12%, până în 2027, relatează News.ro.

"Guvernul a aprobat astăzi Strategia Naţională pentru Formarea Adulţilor 2024 - 2027 elaborată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Obiectivul principal vizează creşterea şanselor de angajare pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, dar şi pentru angajatorii care caută personal calificat", a transmis, vineri seară, Ministerul Muncii.

Sursa citată a precizat că Strategia propune măsuri de participare a adulţilor la programe de formare şi învăţare pe tot parcursul vieţii, astfel încât aceştia să poată răspunde schimbărilor permanente de pe piaţa muncii

"Scăderea natalităţii, îmbătrânirea populaţiei şi migraţia forţei de muncă reprezintă provocări la care trebuie să răspundem prin măsuri concrete, încât să avem un echilibru între cererea şi oferta de pe piaţa forţei de muncă. Prioritatea numărul 1 a mandatului meu este aceea de a avea cât mai multe locuri de muncă bine plătite şi angajaţi cu un nivel adecvat de calificare, corespunzător nevoilor angajatorilor. Este clar că, dacă reducem deficitul de forţă de muncă bine calificată, angajaţii vor avea salarii mai mari, iar mediul economic va avea resursa umană necesară ca să se dezvolte. Îmi doresc ca, printr-un efort comun, să facem cât mai atractivă piaţa forţei de muncă din România atât pentru cei care se află în ţară, cât şi pentru cei din afara graniţelor, să stimulăm investiţiile şi să contribuim la dezvoltarea economiei româneşti", a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Potrivit datelor transmise de oficialii ministerului, obiectivul general vizează dublarea ratei de participare a adulţilor la învăţarea pe tot parcursul vieţii, de la 5,9% în prezent la 12% până la sfârşitul anului 2027, prin intensificarea şi îmbunătăţirea furnizării de oportunităţi de învăţare formală, nonformală şi informală.

"Acest lucru se va realiza prin întărirea cooperării instituţionale între actorii interesaţi, optimizarea ofertelor de învăţare, acumularea continuă de cunoştinţe, aptitudini şi abilităţi relevante respectând standardele de calitate cerute de piaţa muncii precum şi dezvoltarea de noi competenţe", a mai transmis ministerul.

Potrivit instituţiei, Strategia elaborată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale facilitează accesul la consiliere, calificare, specializare sau perfecţionare a competenţelor tuturor adulţilor.

Sursele de finanţare sunt asigurate din Bugetul asigurărilor pentru şomaj (BAS), fonduri europene nerambursabile aferente Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, fonduri alocate prin Planul strategic pentru Politica Agricolă Comună (PAC) 2023-2027, precum şi fonduri alocate prin Erasmus+, programul UE în domeniile educaţiei, formării, tineretului şi sportului pentru perioada 2021-2027.

Guvernul a adoptat vineri o Hotărâre privind aprobarea Strategiei naţionale pentru formarea adulţilor în perioada 2024-2027

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Destul de corespunzatoare ca fizic duamna ministru

    În primul rând acel 6 la sută din populația adultă care face reconversie profesională este o cifră enorm de mică, în max 15 ani vor fi transformări uriașe pe piața muncii, șomajul va exploda,tinerii de azi vor avea probleme uriașe pe termen mediu când vor atinge vârsta a doua,nemaivorbind ca până atunci acest guvern antinațional va inunda România cu hoarde de imigranți ieftini din lumea a treia,care vor lua locurile de muncă de la români,va fi un dezastru social despre care gacica asta sexy nu vorbește deloc în loc sa faci tot posibilul sa ademenești înapoi în țară măcar un milion din românii plecați tu ca guvern aduci in țară milioane de oameni necalificați din cele mai sărace țări din lume care nu se vor integra niciodată în România,se vor crea societăți paralele și va exploda rasismul și românii vor emigra și mai masiv ,acești politicieni nu au treabă cu Romania sunt vânduți corporațiilor și diferitelor patronate care vor sa facă profit din munca imigranților ieftini, ați văzut în ce condiții mizere trăiesc acești imigranți?apoi inspecția muncii cât de des verifică patronii sau firmele dacă respectă codul muncii? foarte mulți patroni tratează angajații ca pe sclavii lor,bat joc de ei, discriminări de tot felul,plata salariilor peste cel minim la negru sau munca la negru , în România avem un capitalism inuman de tip junglă nu putem vorbi de un stat social

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb