Ministrul Agriculturii: Cerealele din Ucraina pot fi folosite în zootehnie

A.F.
Internaţional / 23 martie

Ministrul Agriculturii: Cerealele din Ucraina pot fi folosite în zootehnie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a dat asigurări că nu au fost eliberate licenţe pentru importul de cereale din Ucraina şi a explicat că grânele din Ucraina pot fi folosite în zootehnie, nicidecum în panificaţie. Potrivit lui Barbu, Italia şi Spania sunt ţări europene care importă masiv din Ucraina cereale, deoarece au forte dezvoltat sectorul zootehnic, conform news.ro.

"Din punct de vedere legal, pe teritoriul României, noi avem o ordonanţă prin care am interzis importul de cereale. Se face pe bază de licenţă, iar beneficiarii acestei ordonanţe nu sunt decât fermierii români şi procesatorii români. Ministerul Agriculturii, pe cadru legal pe care îl are, nu a eliberat nicio licenţă privind importul de cereale, în România, din Ucraina", a declarat Florin Barbu, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Întrebat dacă România importă de undeva cereale, Barbu a explicat că sunt importuri din UE, dar foarte mici.

"Foarte puţin importăm din Uniunea Europeană. În momentul de faţă în mod legal, oficial, nu a fost eliberată niciun fel de licenţă privind importul de cereale din Ucraina", a declarat Barbu.

Ministrul Agriculturii a subliniat că dacă se practică o contrabandă cu cereale, atunci organele de anchetă trebuie să se implice.

"Dacă în România se practică o contrabandă, aşa cum se practică în cazul ţigărilor şi contrabanda cu cereale intră sub acel aspect penal şi bineînţeles instituţiile, că vorbim de antifraudă, că vorbim de poliţia economică, trebuie să facă aceste verificări", a precizat Florin Barbu.

Întrebat dacă cerealele din Ucraina nu sunt de calitate, ministrul a explicat că acestea sunt bune mai degrabă pentru zootehnie.

"Cerealele din Ucraina pot fi folosite în zootehnie. În panificaţie nu putem spune că pot fi folosite. Din UE, cei mai mari importatori de cereale din Ucraina sunt Spania, Italia. Ele au foarte bine dezvoltată partea de zootehnie şi cerealele intră în zootehnie ca materie pentru animale", a mai spus Barbu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ok, deci ministrul nu are o opinie proprie (rezultată din experiența proprie). Măcar interzice importurile respective de carne?

    adica retele de traficanti cu protectie politica ne inunda cu produse neconforme si autoritatile nu fac nimic ...

    Inca se gasesc alimente cu materie prima romaneasca. Trebuie sa cititi etichete origine grau, origine miere, origine carne, origine seminte etc. Daca nu scrie Romania, NU Cumparati !!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb