MINISTRUL AGRICULTURII:"Grecia poate mări producţia de ulei de floarea soarelui dacă va fi nevoie"

G.D
Internaţional / 29 martie 2022

"Grecia poate mări producţia de ulei de floarea soarelui dacă va fi nevoie"

Ministerul Agriculturii din Grecia a declarat ieri că producţia de ulei de floarea-soarelui ar putea fi crescută dacă va fi necesar, producând mai mult pentru consumul casnic, mai degrabă decât pentru biocombustibili, în condiţiile în care preţurile în creştere contribuie la inflaţia record, transmite Reuters, conform News.ro.

Până în prezent, Grecia nu are lipsuri de produse alimentare, a declarat ministerul într-un comunicat, în urma unei reuniuni ministeriale prezidate de premier.

Grecia importă ulei de floarea soarelui din Ucraina. Statul elen estimează importurile sale de grâu moale din Ucraina şi Rusia la aproximativ 250.000 de tone, aproximativ 30% din importurile sale totale de grâu.

"Ministrul Agriculturii a remarcat că există întotdeauna posibilitatea creşterii producţiei interne, în timp ce îmbunătăţirea distribuţiei dintre utilizarea biocombustibilului şi cea casnică poate contribui şi mai mult la creşterea cantităţilor disponibile pentru consum", a spus ministerul, fără a oferi detalii suplimentare.

Guvernul a cerut furnizorilor, cum ar fi supermarketurile şi alţi comercianţi cu amănuntul de alimente, să declare stocurile de produse precum cele de făină, cereale, îngrăşăminte, hrană pentru animale, floarea soarelui şi alte uleiuri vegetale.

Consumatorii s-au repezit să îşi facă provizii, din cauza preocupărilor legate de aprovizionare, în urma războiului din Ucraina.

Inflaţia anuală de consum din Grecia a accelerat la 7,2% în februarie, cel mai ridicat nivel din ultimii 25 de ani, din cauza creşterii costurilor energiei, locuinţelor şi transportului, au arătat datele oficiale.

Grecia a cerut Uniunii Europene să aprobe granturi pentru culturile de grâu moale şi porumb pentru perioada 2023-2027, ca un stimulent pentru fermierii greci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro