Ministrul Agriculturii va participa la Consiliul AgriFish de la Luxemburg

V.G.
Politică / 16 octombrie 2022

Ministrul Agriculturii va participa la Consiliul AgriFish de la Luxemburg

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, va participa mâine şi marţi la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit, care va avea loc la Luxemburg, informează ministerul, potrivit Agerpres.

Vor fi dezbătute subiecte de interes pentru agricultura românească, printre care: situaţia de pe pieţele agricole, chestiunile agricole legate de comerţ, iniţiativele UE privind practicile agricole referitoare la gestionarea carbonului, importanţa cooperării între statele membre în procesul de pregătire a cadrului UE pentru monitorizarea pădurilor şi elaborarea planurilor strategice, constrângerile de cofinanţare ale programelor fitosanitare şi veterinare generate de fondurile insuficiente din Programul pentru piaţa unică, precum şi promovarea îngrăşămintelor de grajd ca parte a unei economii circulare.

Miniştrii vor realiza un schimb de informaţii cu privire la situaţia de pe pieţele agricole din fiecare ţară, în special în contextul războiului din Ucraina. Cu această ocazie, oficialii din statele membre vor reliefa impactul asupra producătorilor din toate sectoarele generat de creşterea preţurilor factorilor de producţie şi de indisponibilitatea îngrăşămintelor.

Totodată, demnitarii vor oferi Comisiei orientări pentru identificarea provocărilor şi a oportunităţilor de pe pieţele agricole internaţionale create de eventuale acorduri comerciale multilaterale şi bilaterale, cu protejarea, în acelaşi timp, a competitivităţii sectorului agricol al UE.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro