MINISTRUL APĂRĂRII, MIHAI FIFOR:"Susţin înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a evenimentelor din 10 august"

Ziarul BURSA #Politică /

"Susţin înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a evenimentelor din 10 august"

Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale, susţine "cu tărie" propunerea colegului său de partid, eurodeputatul Dan Nica, de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august, precizând că acesta a fost ameninţat cu moartea pentru demersul său.

"Ieri (n.r. sâmbătă), şi susţin cu tărie această propunere, colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august", a afirmat Fifor ieri, pe Facebook, adăugând: "Pentru asta a fost ameninţat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primeşte astfel de ameninţări şi nu putem permite perpetuarea şi accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societăţii româneşti. De aceea, această comisie trebuie constituită de îndată. Guvernele se schimbă de către majorităţi parlamentare rezultate în urma votului democratic şi nu prin violenţe puse la cale în stradă".

Social-democratul precizează că România, prin măsurile luate de guvernarea PSD-ALDE, "are cea mai importantă creştere economică şi anul acesta", conform Agerpres.

"Pe cine deranjează în aşa de mare măsură succesul programului de guvernare votat de milioane de români, încât acest guvern trebuie dărâmat cu orice preţ? Cine se face vinovat de modul iresponsabil în care a fost deturnat protestul paşnic al celor din Piaţa Victoriei? De ce această disperare ca PSD-ALDE să nu guverneze şi în 2019, anul alegerilor pentru Parlamentul European şi pentru Preşedinţia României? Toate acestea sunt întrebări care solicită răspunsuri imediate, pentru ca, atât românii cât şi comunitatea internaţională să ştie adevărul", a menţionat Fifor.

Liderul PSD a amintit că 2018 este anul Centenar în care trebuiau celebrate "unitatea şi solidaritatea românilor de oriunde s-ar afla aceştia".

"Cred că încă nu este prea târziu să începem să facem lucrul acesta", a spus Mihai Fifor.

Europarlamentarul Dan Nica a afirmat sâmbătă că este necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a evenimentelor din 10 august.

"Încă din seara protestelor, preşedintele Iohannis a lansat o serie de acuzaţii dure la adresa Jandarmeriei, în lipsa oricăror dovezi şi informaţii operative. Acest fapt denotă rea-voinţă şi dorinţa evidentă de a stimula şi mai mult violenţele existente. Ca şi Băsescu, Iohannis nu este interesat de stingerea conflictelor din societatea românească ci, dimpotrivă, de escaladarea lor pentru câştiguri electorale. Toate acestea în tandem cu un aparat de propagandă agresiv, finanţat din surse obscure. Cred că s-au depăşit nişte limite democratice în acest război politic şi consider necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să aducă lumină pe scena publică", a declarat Dan Nica, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. AU inceput sa moara dintre protestatarii pasnici di PIATA VICTORIEI.ERA UN PENSIONAR DIN TELEORMAN,DIN CEL MAI SARAC JUDET,SARACIT DE DRAGNEA TIMP DE 20 DE ANI.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS